1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Bugün Ne Pişirsem?

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve kelebek tarafından 24 Nisan 2009 başlatılmıştır.

  1. kelebek

    kelebek -ütopik- V.I.P

    Katılım:
    9 Haziran 2006
    Mesajlar:
    8.680
    Beğenileri:
    132
    Ödül Puanları:
    4.730
    Banka:
    573 ÇTL
    Kadınlar için bugün ne pişirsem derdinin büyük bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Bu kısımda fikir alışverişinde bulunup çeşitli yemek tariflerini verebilirz ;)
     
  2. kelebek

    kelebek -ütopik- V.I.P

    Katılım:
    9 Haziran 2006
    Mesajlar:
    8.680
    Beğenileri:
    132
    Ödül Puanları:
    4.730
    Banka:
    573 ÇTL
    [​IMG]

    KARNIYARIK


    Malzemeler; (6 kişi)

    6 adet orta boy patlıcan
    2 adet soğan
    2 yemek kaşığı salça (yazın 2 adet domates)
    250 gr. Kıyma
    2-3 adet yeşil biber
    1-2 diş sarımsak

    1/3 bardak çiçek yağı
    2 çorba kasığı margarin
    2 bardak sıcak su suyu
    Tuz, karabiber,kırmızıbiber
    Yapılış Tarifi

    Patlıcanları alaca soyup(ben tamamını soyuyorum) üstde kalacak olan kısımlarını bıçakla ortasına kadar kesik atın. Sonra, içinde bol tuz bulunan suya atarak yarim saat bekletin. Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp bol suda yıkayın ve kevgire çıkarın.
    Bir tavada çiçek yağını kızdırıp bir bezle kuruladığınız Patlıcanları hafif pembemsi bir renk alana kadar her tarafını döndürerk kızartın.(pişmemiş bir yeri kalmamalı ,yoksa acı oluyor)
    Bir kenarda domateslerin kabuklarını soyun. 6 dilim kestikten sonra gerisinin çekirdeklerini çıkartıp küçük parçalara doğrayın.
    Soğanlar ve yeşil biberi yemeklik doğrayın.
    Diğer bir tavada 2 çorba kasığı margarin eritip, Kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Kıymalar suyunu salıp da tekrar çekilince, .(2-3 dakika kadar kavurun).
    Soğanları ve doğranmış yeşil biberi ilave edin, 1-2 dakika daha kavurun.
    domatesleri ilave ederek kavurun(yada salçanın 1 çorbakaşığı kadar olanını ilave edin)
    Hafifçe renk alınca, ateşten alın ve tuz, karabiber, kırmızı biber ve küçük doğranmış sarımsağı ilave edip karıştırın.
    Bu karışımı yarılmış patlıcanların içlerine doldurun ve üzerlerine birer dilim domates yada biber koyun.
    Patlıcanları bir tepsi üzerinde yan yana dizin.( eğer iç malzemesinden artarsa, patlıcanların etrafınada yaybilirsiniz.
    2 bardak sıcak suya 1 çorba kaşığı salça, yarım çay kaşığı tuzu güzelce karıştırın. Üzerlerine döküp fırında 20 dakika kadar pişirin.
    Üzerine kıyılmış maydanozlar serperek servis yapın
    Afiyet olsun...
     
  3. YoRuMSuZ
    Avare

    YoRuMSuZ Biz işimize bakalım!

    Katılım:
    7 Haziran 2006
    Mesajlar:
    24.433
    Beğenileri:
    7.361
    Ödül Puanları:
    11.330
    Cinsiyet:
    Bay
    Banka:
    8.872 ÇTL
    Bu başlık tutarsa ayrı bir bölüm haline getirebiliriz. Ben de artık yemek yapmayı öğrenmek istiyorum :D
     
  4. Schweppes

    Schweppes Forum Tutkunu

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.787
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    1.130
    Meslek:
    DedeKtif
    Yer:
    Uğrunda gemilerin karadan yürütüldüğü yerden:)
    Banka:
    55 ÇTL
    bu başlık çok güzel olmuş son zamanlarda yemek hep bana kalıyor ne yacağımı şaşırıyorum:)
     
  5. kelebek

    kelebek -ütopik- V.I.P

    Katılım:
    9 Haziran 2006
    Mesajlar:
    8.680
    Beğenileri:
    132
    Ödül Puanları:
    4.730
    Banka:
    573 ÇTL
    Vay vay gözlerimi yaşarttın :D Forumun kızlarına bağlı tutup tutmayacağı. Hem yemek tarifi de verilmiş olur dışardan aramayız tarifleri
     
  6. jeriko

    jeriko Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    4 Kasım 2008
    Mesajlar:
    5.268
    Beğenileri:
    49
    Ödül Puanları:
    4.480
    Meslek:
    657
    Yer:
    Anadolu (bu kadar ayrıntı iyi)
    Banka:
    314 ÇTL
    Valla ağzımın suyu aktı.Güzel konu olmuş.Büyünce bölüm olacak inşallah.:)
     
  7. kelebek

    kelebek -ütopik- V.I.P

    Katılım:
    9 Haziran 2006
    Mesajlar:
    8.680
    Beğenileri:
    132
    Ödül Puanları:
    4.730
    Banka:
    573 ÇTL
    Alt başlık olarak açabilirsin bence yorumsuz katılım olacağını düşünüyorum yemek tarifleri konusunda
     
  8. YoRuMSuZ
    Avare

    YoRuMSuZ Biz işimize bakalım!

    Katılım:
    7 Haziran 2006
    Mesajlar:
    24.433
    Beğenileri:
    7.361
    Ödül Puanları:
    11.330
    Cinsiyet:
    Bay
    Banka:
    8.872 ÇTL
    Tamam açalım, başka yemek tarifine rastlarsak oraya alalım konuları da.
     
  9. jeriko

    jeriko Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    4 Kasım 2008
    Mesajlar:
    5.268
    Beğenileri:
    49
    Ödül Puanları:
    4.480
    Meslek:
    657
    Yer:
    Anadolu (bu kadar ayrıntı iyi)
    Banka:
    314 ÇTL
    Aslında biraz zahmetli olabilir ama kendi yaptığınız yemeklerin tarifi ve fotografı olsa daha özgün olur diye düşünüyorum.
     
  10. kelebek

    kelebek -ütopik- V.I.P

    Katılım:
    9 Haziran 2006
    Mesajlar:
    8.680
    Beğenileri:
    132
    Ödül Puanları:
    4.730
    Banka:
    573 ÇTL
    İyi de bütün yemekler aynı şekilde yapılıyor zaten :D
     

Sayfayı Paylaş