1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Bugün Tatlı Yaptık :) Bakın Bakalım Beğenecek Misiniz...

Konusu 'Çerez Çay Bahçesi' forumundadır ve Papatya tarafından 18 Mart 2013 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.772
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.919 ÇTL


    Bildiğiniz üzre pastacılık öğrencisiyim. Bugün de uygulamalı sınavımız vardı. Şansımız yaver gitmedi hiçbir hata kabul etmeyen ben gittim yanlış yaptım tatlıyı :) Şerbete konulacak olan şekeri hamuruna koydum... Sonrası böyle oldu. Notumuzu bilmiyoruz daha,ama çokta berbat olduğunu zannetmem :)
    Dedim fotoğraf çekeyim foruma koyarım... Saygılarımla :)


    Bu arkadaşımın sunum tabağı

    [​IMG]

    ~

    Bu benimki,son dakika hazırlanmış bir sunum eh işte idare etsin artık
    :kik
    Yanındaki şantidir.

    [​IMG]

    Savaron (Savaren) tatlısı

    Gereçler

     2.5 su bardağı Ģeker
     1.5 su bardağı özlü un
     1.5 yumurta kadar (75 g)margarin
     1 ceviz kadar yaş maya
     ½ yemek kaşığı kuru maya
     2 adet taze yumurta
     1.5 çay kaĢığı pudra şekeri
     1 çorba kaĢığı likör (nane hariç)
     ¼ bardak süt veya su
     2 çay kaşığı limon suyu
     1 fiske tuz

    İşlem basamakları

     Özel Şam baba kalıpları ya da tartölet kalıpları katı yağla yağlanarak unlanır.
     Bir kabın içerisinde unun ortası havuz şeklinde açılır.
     Maya ılık süt içerisinde yumuşatılarak ürenin üzeri un yığınıyla kaplanır.
     Unda yer yer çatlamalar görülünce yumurta ve biraz daha süt /su ilavesiyle
    yoğrularak ezilmiş yoğurttan daha kıvamlı bir hamur yapılır ve 5 dakika kadar
    elle çırpılarak özleştirilir.
     Daha sonra iki ceviz büyüklüğündeki yağ eritilerek ılık olarak hamura eklenir,
    pudra Şekeri ve tuz eklenerek tekrar yoğrulur[Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız!..]
     Kapak örtülerek mayalanmaya bırakılır.
     Hamur kendisinin bir katı kadar kabardıktan sonra kalıpların ¾ kısmı doldurulur.
     Tepsiye dizilerek tekrar mayalamaya bırakılır.
     180º C’ de ısıtılmış fırında 20 dakika piĢirilerek fırından alınır ve kalıplardan
    çıkartılır.
     Şeker, 5 su bardağı su ve limon suyuyla geniş bir tencerede kaynatılarak likör ve
    bir miktar da limon kabuğu rendesi katılır.
     Buharlaştırmadan içine tatlı hamurları koyularak kapağı örtülür.
     Orta hararetli ısıda kaynatılarak birkaç dakika sonra kevgirle alt üst edilir.
     Yarım veya bir katı büyüdükten sonra ters yüz edilerek tepsiye alınır.

    Megep'ten alıntıdır.



     
  2. -araz-
    Ayyaş

    -araz- EYVALLAH... V.I.P

    Katılım:
    24 Aralık 2011
    Mesajlar:
    4.727
    Beğenileri:
    368
    Ödül Puanları:
    3.980
    Banka:
    439 ÇTL
    tadını bilmiyorum ama görüntü süper:)
     
  3. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.772
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.919 ÇTL
    Tadını hiç sorma zaten boş ver :) biz bile yemedik o derece :)
     
  4. -araz-
    Ayyaş

    -araz- EYVALLAH... V.I.P

    Katılım:
    24 Aralık 2011
    Mesajlar:
    4.727
    Beğenileri:
    368
    Ödül Puanları:
    3.980
    Banka:
    439 ÇTL
    tadından yenmiyo diyosun yani o derece:)
     
  5. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.772
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.919 ÇTL
    Evet evet :)
     
  6. SizinSesiniz
    Haylaz

    SizinSesiniz ~~ Son Kez ~~ Özel üye

    Katılım:
    16 Kasım 2012
    Mesajlar:
    1.645
    Beğenileri:
    216
    Ödül Puanları:
    1.480
    Meslek:
    Yazar - Gazeteci
    Yer:
    Hayaller Kentinden
    Banka:
    604 ÇTL
    Son düzenleyen: Moderatör: 26 Ocak 2014
  7. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.772
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.919 ÇTL
    Son düzenleyen: Moderatör: 26 Ocak 2014
  8. SizinSesiniz
    Haylaz

    SizinSesiniz ~~ Son Kez ~~ Özel üye

    Katılım:
    16 Kasım 2012
    Mesajlar:
    1.645
    Beğenileri:
    216
    Ödül Puanları:
    1.480
    Meslek:
    Yazar - Gazeteci
    Yer:
    Hayaller Kentinden
    Banka:
    604 ÇTL
    :) veriyorum adresi. :)
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 26 Ocak 2014
  9. _nehir_
    Avare

    _nehir_ Schrödinger'in Kedisi ♕ Özel üye

    Katılım:
    8 Aralık 2012
    Mesajlar:
    3.777
    Beğenileri:
    4.243
    Ödül Puanları:
    8.980
    Banka:
    827 ÇTL
    Hocalar kendileri yemek için yedirmemişlerdir size :) Valla süper görünüyolar ellerine sağlık :)
     
  10. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.772
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.919 ÇTL
    Yok meleğim ya ağızına bile sürmedi :) Güzel gören gözlerine sağlık :)
     

Sayfayı Paylaş