1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Bulgar Yemekleri - Dünya Mutfağı

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 7 Aralık 2011 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    Bulgar Yemekleri - Dünya Mutfağı

    FUNİYKİ (BULGARİSTAN)

    Hamur:
    • 2 adet yumurta
    • 1 kahve fincanı yoğurt
    • 1 kahve fincanı şeker
    • 1 adet kabartma tozu
    • 1 adet vanilya
    • Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olana kadar un ekliyoruz.)

    Kreması:
    • 1 kg süt
    • 1 paket Ahududu aromalı nişasta(Bulgaristan malzemeleri satan pazarlarda bulunabilirsiniz.)
    • 1 su bardağı şeker
    • Yarım bardak su
    Üzeri İçin:
    • 1 kâse öğütülmüş ceviz


    Tüm hamur malzemelerini derin bir kapta yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Bir kâsede nişastayı yarım bardak suyla topak olmadan karıştırıyoruz. Sütü tencereye koyup ılınınca nişastayı ekleyip karıştırıyoruz. Şekeri de ekleyip muhallebi oluncaya kadar pişiriyoruz. Muhallebiyi soğuması için bir kenara bırakıyoruz.
    Hamuru küçük parçalara ayırıp oklavayla yufkalar açıyoruz. Yufkalardan 1–2 cm genişliğinde şeritler kesiyoruz. Kestiğimiz külah kalıplarına doluyoruz. Sarma işlemini en alttan başlayarak yapıyoruz.(Sarma işlemi sırasında her şerit birazcık (1 mm kadar) diğerinin üstüne gelmeli, yani hafif üst üste binecek şekilde sarılması gerekiyor.)
    Külahları sararken alt kısmının delik kalmamasına dikkat etmeliyiz, muhallebi oradan akabiliyor.
    Önceden 180–200 C ısıtılmış fırında hafif kızarana dek pişiriyoruz ve daha sıcakken külah kalıplarından dikkatlice çıkartıyoruz. Bir tepsiye koyup soğumalarını bekliyoruz.
    Biraz soğuduktan sonra külahları muhallebiyle doldurup, külahın ağız kısmına öğütülmüş ceviz serpiyoruz.
     
  2. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    FIRINDA BULGAR DOLMASI

    • 1 kg dolmalık yeşil biber
    • 2 su bardağı pirinç
    • 5 adet orta boy kuru soğan
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 1 çay bardağı sıvıyağ
    • 1 kg domates
    • 1/2 demet taze nane, maydanoz
    • 1 su bardağı su
    • 2 çay kaşığı tuz, karabiber


    Biberlerin saplarını çıkarıp çekirdeklerini ayıklayın. Domatesi rendeleyin, soğanları yemeklik doğrayın.
    Sıvıyağı geniş bir tencerede kızdırıp soğanları 7-8 dakika kavurun. Yıkadığınız pirinci ilave edip şeffaflaşıncaya kadar, 5 dakika kavurun.
    Üzerine 1 yemek kaşığı salçayı ve rendelediğiniz domatesin yarısını ekleyin. 2-3 dakika daha kavurduktan sonra 1 su bardağı suyu, tuz,karabiber, incecik kıyılmış maydanoz ve naneyi ilave edin. Kısık ateşte, pirinç suyunu çekinceye kadar pişirip ocaktan alın. Ilık hale gelmesini bekleyin.
    Biberleri iç harcıyla doldurup tepsiye ağız kısımları yukarı bakacak şekilde dizin. Üzerine rendelenmiş domatesin kalanını aktarıp yeteri kadar tuz ve 4 yemek kaşığı sıvıyağı koyun.
    Biberlerin tam üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edip önceden ısıtarak 180 dereceye ayarladığınız fırında en az 35-40 dakika pişirin. İster ılık ister soğuk olarak servise sunun.
     
  3. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    LİMON SOSLU KUZU BUDU (BULGARİSTAN)


    • 2 kg'lık bir kuzu budu (kemikleri ayıklanıp fazla yağları temizlenmiş)
    • 4 diş sarımsak (uzunlamasma ince kıyılmış)
    • 2 çorba kaşığı rafine yağ
    • 1+1/2 tatlı kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı karabiber
    • 2 yumurtanın sarısı
    • 1/4 su bardağı limon suyu
    • 1 su bardağı tavuk suyu
    • 500 gr bakla (haşlanmış)
    • 1 çay kaşığı kekik


    Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız.
    Eti kesme tahtasına koyup, çeşitli yerlerinden yarınız. Yarıkların arasına sarımsakları yerleştirerek, üstüne rafine yağı dökünüz. Eti 1 tatlı kaşığı tuz ve 1/2 tatlı kaşığı biberle ovunuz.
    Rosto tepsisinin içine tel ızgara oturtup, üstüne eti yerleştirerek fırına sürünüz. Arasıra döndürerek 1,5 saat, keskin bir bıçağın ucu ete rahatça girene kadar pişiriniz.
    Bu arada küçük bir kasede yumurta sarısı, limon suyu ve tavuk suyunu karıştırıp bir kenara bırakınız.
    Tepsiyi fırından alıp, sarımsakları buttan çıkarınız. Budu [Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız!..] üstünde dilimleyiniz. Et dilimlerini ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirip, sosu hazırlayana kadar sıcak tutunuz. Rosto tepsisinde biriken et suyunun üstünden yağları alıp, suyu yumurtalı karışıma ekleyiniz. Karışımı büyük bir tencereye koyup hafif ateşe oturtunuz. Haşlanmış baklaları ekleyip, kalan 1/2 tatlı kaşığı tuzu ve 1/2 tatlı kaşığı biberi ve kekiği serpiniz. Arasıra karıştırarak 8-10 dakika, koyulaşana kadar pişiriniz.
    Tencereyi ateşten alıp, baklalı sosu et dilimlerinin üstüne dökerek servis ediniz.

    Not: Limon soslu kuzu budu, etlere limon katmanın yaygın olduğu Balkanlardan alınmış bir kuzu yemeği tarifidir.
     
  4. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    SNEJİNKİ (BULGARİSTAN)

    Malzemeler
    • 1 Paket Margarin Veya Tereyağı (Oda Sıcaklığında)
    • 150 Gr. Pudra Şekeri
    • 4 Adet Yumurta Sarısı
    • 2 Paket Vanilya
    • Aldığı Kadar Un
    • Üzeri İçin İçin:
    • 100 Gr. Ceviz
    • Pudraşekeri


    Hamur Yoğurma Kabının İçine Yumuşamış Yağı, Pudra Şekeri,Yumurta Sarılarını, Vanilyaları İlave Ederek Krem Haline Gelene Dek Yoğura-Lım. Azar Azar Un İlave Ederek Ele Yapışmayan Ve Kulak Memesi Yumuşaklığında Bir Hamur Yoğu-Ralım. Hamuru [Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız!..] Tatlısı Kalıbı İle Şekillendirerek Fırın Kabına Dizelim. Üzerine Kırılmmış Ceviz Batıralım. Kurabiyeleri 190° Isılı Fırında Üzerleri Beyaz Kalacak Şekilde Pişirelim. Fırından Aldıktan Sonra Üzerlerine Pudra Şekeri Ekleyerek Servis Yapalım.

    Not: Kalıbınız Yoksa Kurabiyelerinizi Elinizle Yuvarlak Şekiller Vererek Hazırlayın.
     
  5. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    BULGAR USULÜ POĞAÇA

    Malzemeler
    • 2 adet yumurtanın akı (sarılar üzeri için kullanılacak)
    • 125 gr bitkisel margarin (oda sıcaklığında yumuşamış olmalı)
    • 1/2 su bardağı yoğurt
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1/2 su bardağı sıvıyağ
    • Yaklaşık 3,5 su bardağı un
    • 3-4 yemek kaşığı susam
    • 3 adet orta boy haşlanmış patates
    • 3 adet sosis (normal boy)
    • 1 çay kaşığı tuz, karabiber

    Yapılışı
    İç harcını hazırlamak için; haşlanmış patatesleri ezip tavla zan formunda küp küp doğrayın. Sosisleri küp küp doğrayıp tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. Karışımı bir kenarda bekletin.
    Diğer taraftan, hamuru hazırlamak için; sıvıyağ ve yumuşamış margarini derin bir yoğurma kabına koyup üzerine yoğurdu gezdirin. Yumurta aklarını ilave edip un ve tuzu da ilave ettikten sonra kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru oda sıcaklığında en az 30 dakika dinlendirip kıvama gelmesini bekleyin.
    Dinlenen hamurdan pinpon topu büyüklüğünde parçalar kopanp avuçlannız arasında yuvarlayın. Yuvarlak hamur parçalarını çay tabağı büyüklüğünde, en az 10-12 santim çapında açıp içine sosisli patatesli iç malzemesinden iki tatlı kaşığı koyduktan sonra D şeklinde kapatın.
    Hazırladığınız [Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız!..] sıvıyağla yağladığınız ya da fınn kağıdı serdiğiniz tepsiye aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine fırça yardımıyla çırpılmış yumurta şansı sürüp bolca susam serpiştirin. Poğaçaları 5 dakika önceden ısıtıp 175 dereceye ve alt üst konuma ayarladığınız hnnda üzerleri altın sarısı oluncaya kadar, 30-35 dakika pişirip çıkana Sıcak sıcak servise sunun.

    Not Su bardağı derken eskilerin normal su bardağını kastediyoruz. Ölçü için önemlidir.
     
  6. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    BULGAR USÜLÜ YUMURTALI FASULYE

    Malzemeler:
    • 150 gr fasulye,
    • yarım yumurta,
    • 20 gr tereyağı,
    • 2 gr tuz

    Hazırlanışı:
    Taze fasulyeyi temizleyip, doğrayıp [Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız!..] suda haşlayın. Sonra soğutun. İnce kıyılmış, haşlanmış yumurtalarla karıştırın. Sıcak yağ ekleyerek servise sunun.
     
  7. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    BULGAR USÜLÜ TARATOR

    Malzemeler:
    • 75 gr yeşil salatalık,
    • 90 gr yoğurt,
    • 2 gr sarımsak
    • 12 gr bitkisel yağ,
    • 2 gr dereotu,
    • 11 gr fındık,
    • 2 gr sirke,
    • isteğe göre tuz

    Hazırlanışı:
    Salatalıkları temizleyin, küp şeklinde doğrayın, ufak doğranmış [Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız!..] ekleyin. Yoğurt ekleyin ve iyice karıştırın. Üzerine soğuk kaynamış su ve ufalanmış fındık ekleyin. Dereotu ve bitkisel yağ ilave edip servise sunun.
     
  8. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    BULGAR USULÜ SARIMSAKLI PATATES

    Malzemeler:
    • 150 gr patates,
    • 5 gr maydanoz,
    • 5 gr sarımsak,
    • 15 gr bitkisel yağ,
    • sirke,
    • tuz

    Hazırlanışı:
    Patatesi temizleyin, [Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız!..] şeklinde doğrayın, orta ateşte dağılmadan pişirin. Soğutup tabağa yerleştirin ve maydanoz yaprakları ile süsleyin. Ufak doğranmış sarımsak, sirke, bitkisel yağ ve tuzu karıştırıp sos hazırlayın ve salatanın yanında servise sunun.
     
  9. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    BULGAR USULÜ KIRMIZI BİBERLİ PİRİNÇ SALATASI

    Malzemeler:
    • Kırmızı sivri biber 20 gr,
    • pirinç 30 gr,
    • yeşil bezelye 50 gr,
    • sirke 5 gr,
    • tuz,
    • karabiber

    Hazırlanışı:
    Közlenmiş kırmızı [Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız!..] temizleyin. Uzununa dilimlere ayırın. Pişmiş pirinç, bezelye, tuz, karabiber, sirke ilave edin. Hepsini karıştırıp salata tabağında servise sunun.
     
  10. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    BULGARİSTANIN DOMATESLİ SANDVİÇLERİ

    Malzemeler:
    • Ekmek 40 gr,
    • yağ 10 gr,
    • domates 24 gr,
    • yumurta 1/4 adet,
    • peynir 10 gr

    Hazırlanışı:
    Ekmek dilimlerine yağ sürün, üzerine kabuksuz halka şeklinde doğranmış [Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız!..] dilimlerini koyun. Domatesleri tuzlayın. Üzerine rendelenmiş peynir ve ufak doğranmış haşlanmış yumurtayı ilave edin.
     

Sayfayı Paylaş