1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Bulgurlu biber dolması

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 26 Şubat 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    500 gram dolmalık biber
    250 gram kıyma
    4 çorba kaşığı bulgur
    1 çorba kaşığı biber salçası
    2 adet soğan
    2 adet domates
    Yarım fincan Mısırözü yağı
    2 çorba kaşığı domates salçası
    1 -2 dal Dereotu
    İsteğinize göre Reyhan, Karabiber, Tuz

    İç harcı için bir kaba rendelenmiş domates, doğranmış soğan, maydanoz, nane, dereotu, 1 çorba kaşığı biber, domates salçası, reyhan, ve kıymayı alın. Üstüne bulguru da ekledikten sonra karabiberi ve tuzunu ekleyin. Biraz da su ekledikten sonra iç harcımız hazır demektir. İç harçlarımızı, kapaklarını çıkardığınız dolmalık biberlere doldurduktan sonra tenceremize dizin. Sonra başka bir kaba salçayı ve sıvıyağı koyup kavurun. Üstüne sıcak su koyduktan sonra tencereye dizdiğiniz dolmaların üstüne dökerek kapağı kapalı olarak pişirin. Pişirdiğiniz dolmaları dilerseniz yoğurtla servis edebilirsiniz.
     

Sayfayı Paylaş