1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Bulgurlu pazı topları

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 26 Şubat 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    1 demet pazı
    1 su bardağı kırmızı mercimek
    1 çay bardağı bulgur
    4 adet taze soğan
    1 tatlı kaşığı kimyon
    3 diş sarımsak
    Yarım demet maydanoz
    4 çorba kaşığı zeytinyağı
    Tuz, pul biber
    Sosu için: 2 adet domates
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    3 diş sarımsak
    20 gram kaşar peyniri

    Pazı yapraklarını 5 dakika haşlayın ve soğuk suya atıp çıkartın. Mercimeği tencereye koyup üzerini geçecek kadar su koyun. Mercimekler 5 dakika kadar pişirince üzerine bulguru koyun ve beraber 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve demlendirin. Bu arada maydanozu ve taze soğanları çok ince kıyın. Rendelenmiş sarımsağı, baharatları ve zeytinyağını koyup bu karışımı ikiye kesilmiş haşlanmış pazı yapraklarının içine yerleştirin. Her tarafını iyice kapatınca hafifçe bastırıp bir kenara koyun. Hepsini bu şekilde hazırlayıp bekletin. Sosu için tavada yağı ve sarımsağı biraz pişirin. Üzerine rendelenmiş domatesi koyup 5 dakika daha pişirin. Tuz ve bir tutam şekeri koyup tatlandırın. Bu sosu servis tabağına döküp üzerine pazı toplarını koyun. Servis yapmadan önce kaşar peynir rendesi koyup servis yapın.
     

Sayfayı Paylaş