1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Bulgurlu yaprak sarması

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 26 Şubat 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    Gerekli malzeme:
    500 gr taze asma yaprağı
    1.5 su bardağı sıcak su
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 çorba kaşığı limon suyu
    1 çay kaşığı tozşeker
    Tuz
    İç malzeme:
    2 su bardağı bulgur
    3 soğan
    1 domates
    2 taze soğan
    Yarım demet dereotu
    1.5 çay bardağı zeytinyağı
    1'er tatlı kaşığı kuşüzümü, dolmalık fıstık
    1 çay kaşığı nane
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı yenibahar
    1 çay kaşığı tozşeker
    2 su bardağı sıcak su
    Tuz
    Karabiber

    Asma yapraklarını limonlu suda haşlayıp süzün. Soğanları kıyın. Taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın. Dereotunu kıyın. Domatesi soyup küp küp doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanları pembeleştirin. Domatesi ilave edip kavurun. Bulgur, taze soğan, dereotu, kuşüzümü, dolmalık fıstık, nane, karabiber, yenibahar, tozşeker, bir tutam tuz ve karabiberi ekleyip kavurun. 2 su bardağı suyu ilave edip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, bulgur suyu çekinceye kadar pişirin. Ilınmaya bırakın.
    Yaprakların üzerine iç malzemeden yerleştirip sıkıca sarın. Sarmaları tencereye dizip 1.5 bardak sıcak su, 2 kaşık zeytinyağı, limon suyu, tozşeker ve tuzu ekleyin. Üzerine porselen bir tabak kapatın. Orta ateşte 30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.
     

Sayfayı Paylaş