Burginyon Yumurta

KıRMıZı

TeK BaşıNa CUMHURİYET
V.I.P
Katılım
22 Şbt 2008
Mesajlar
35,227
Beğeniler
7,077
Şehir
TÜRKİYE
#1
MALZEMELER

  • 2 adet mantar piyaz doğranmış
  • 1 su bardağı kırmızı şarap
  • ½ adet küçük piyaz doğranmış domates
  • ½ yaprak defne
  • 4 tane karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • ¼ tatlı kaşığı un
  • ½ tatlı kaşığı margarin
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 4 adet yumurta
  • 4 dilim taze kızarmış tost ekmek


HAZIRLANIŞI

Küçük bir tencerede margarini kızdırıp; mantar, karabiber, maydanoz, defne ve kekiği ilave edin. Orta ateşte bir dakika sote yapın ve şarabı ilave edin, ağır ağır kaynatarak şarabın dörtte üçünü çektirin. Tereyağı ile unu karıştırarak şarabın içine ekleyip birkaç dakika kaynatıp ateşten alın ve süzün. Sos yarım sus bardağı olmalı ve boza kıvamında olmalı. Tostları yumurta sahanına koyun. Yumurtaların üzerlerini 2 parmak kapatabilecek kadar bir suyu ocağa koyup içerisine bir miktar sirke koyun ve su kaynayınca yumurtaları kırın. Ağır ağır kaynatın ve 3 dakika sonra yumurtaları kevgirle sudan çıkarıp susuz olarak tost ekmeklerinin üzerlerine koyun. Hazırladığınız sosu kaynar olarak üzerlerine bölüştürerek dökün.
 

patik

Özel Üye
Özel üye
Katılım
24 Arl 2009
Mesajlar
2,868
Beğeniler
402
Şehir
Kayseri
#2
İçinde şarap olduğu için bize ters ama yine de teşekkürler. Ha bir de bu piyaz doğrama nasıl oluyor, mutfak konusunda fazla bilgim yok da.
 
Top