1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

"BENİM DÜNYAM" konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de bu yarışmaya katılıma davet ediyoruz...

Buzdolabına Konulmamasi Gereken Gıdalar..

Konusu 'Gerekli Bilgiler' forumundadır ve TeBeSSüm tarafından 15 Nisan 2017 başlatılmıştır.

  1. TeBeSSüm
    Melek

    TeBeSSüm Pamuk Prenses ツ Süper Moderatör

    Katılım:
    19 Eylül 2006
    Mesajlar:
    2.746
    Beğenileri:
    2.152
    Ödül Puanları:
    6.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Banka:
    3.065 ÇTL
    1. Ekmek: Sert ekmek isterseniz, buzdolabında saklayın. Eğer yumuşak, lezzetli ekmek isterseniz, oda sıcaklığında tutun. Buzdolabı, ekmeğinizin küflenmesini önlemeye yardımcı olur, ancak kurutur. Eğer birkaç gün içinde yemeyecekseniz o zaman buzluğa koyun. Donmuş haldeyken daha rahat alabilmeniz için önce dilimleyin, ardından buzluğa koyun.

    2. Yumurta: Avrupa’da yaşıyorsanız, yumurtalarınızı buzdolabına koyma ihtiyacı duymazsınız. Amerika’da ise koymanız gerekir. Çünkü Avrupa ile ABD’de yumurtalar farklı şekilde işlenmektedir.

    3. Tereyağı: Sert bir tereyağını ekmeğinin üzerine sürmek kolay değildir. Bu nedenle de tereyağını daha rahat kullanmak için birçok kişi dışarıda tutan. Ancak bir süt ürünü olduğu göz önüne alındığında, hızlı bozulacağından endişe edilir. USDA’nın gıda güvenliği hattı, aslında, tereyağının dışarıda bırakılmasının daha iyi olduğunu belirtiyor.


    4. Bal: Bal’ın birçok büyülü özelliği onu inanılmaz bir şekilde korur. Balın soğuk bir ortamda saklanmasına gerek yoktur.

    5. Kek: Bazı keklerin soğutulması gerekir, ancak bunu yapmak kurumasına neden olabilir. Sıvı yağı ile yapılan kekler üç gün boyunca üstü kapalı olarak oda sıcaklığında durabilir. Eğer kek çok fazla geldi ve saklamak istiyorsanız, o zaman dilimyerek buzluğa koyabilirsiniz.

    6. Kahve: Son zamanlarda kahve buzdolabına girer oldu. Oysa buzdolabına konulan kahvenin tadından değişikliklere neden olur. Kahvenin tadının bozulmaması için cam bir kavanoz içinde ağzı çok sıkı kapalı olarak saklayabilirsiniz.

    7. Avokado: Aldığınız avokadonun ne zaman olgunlaşmasını istediğinize bağlı. Eğer hızlı bir şekilde olgunlaşmasını istiyorsanız, oda sıcaklığında bırakın kesinlikle buzdolabına koymayın. eğer avokadoyu uzun süre tüketmeyecekseniz o zaman buzdolabında saklayın. Soğuk ortamda avokado’nun olgunlaşması durur.

    8. Muz: Avokadolarda olduğu gibi, olgunlaşmayı önlemek istediğiniz zaman muzu buzdolabına koyun. Buzdolabında, muzun kabukları derinlemesine kahverengileşecektir. Kahverengi olunca muzları buzdolabından alın.

    9. Kavun: Kavunu tatlandırmak için tezgah üzerinde bırakılmalıdır. Sadece kesildikten sonra (ya da aşırı olgunlaşırlarsa) buzdolabına konur.

    10. Domates : Sulu, lezzetli domatesler için kesinlikle domatesleri buzdolabına koymayın. Soğuyan domatesin hücre yapısı bozulacağı için hem lezzeti bozulacak hem de hoş olmayan bir dokuya sahip olur. Domatesi oda sıcaklığında ve doğrudan güneş ışığından uzak tutun.

    11. Patates: Bazı insanlar, buzdolabının “serin, karanlık bir yer” olarak patatesleri depolamak için uygun olduğunu düşünüyor. Ancak değil. Oysa patatesde soğuma nişastanın şekere dönüşmesine neden olur. Lezzet ve renginde değişim meydana gelir. Buzdolabı kadar serin olmayan serin, karanlık bir yerde saklayın.

    12. Soğan: “Soğuk, karanlık yer” senaryosu soğan için de geçerlidir, buzdolabına ihtiyaç duymaz. Hava sirkülasyonu yapması için file içinde tutulması yeterlidir. Nem ve gazları çürüme yapacağından pateteslerin yanında tutmayın.

    13. Sarımsak: Soğan gibi, sarımsak da hava dolaşımını sever ve buzdolabında saklamak lezzetini etkiler. Sarımsağın serin, kuru, karanlık bir yerde, üç ila beş ay boyunca file içinde kalabileceği biliniyor.

    14. Baharatlar: Ketçap ve hardal paketleri, açıldıktan sonra soğutulması gerekir. Ancak hızlı bir tüketim varsa kilerde tutmanız da yeterli olur. Bir ay süreyle kilerde kalabilir, daha uzun zaman aralığında lezzetinde değişim olmaya başlar.
     
  2. buhurdan
    Buhranda

    buhurdan Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    12 Ocak 2013
    Mesajlar:
    2.775
    Beğenileri:
    1.100
    Ödül Puanları:
    4.730
    Banka:
    2.697 ÇTL
    tabiiki
     
  3. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.818
    Beğenileri:
    6.090
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    2.734 ÇTL
    Kafa karıştırıcı.
     
Benzer Konular
  1. Suskun
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    575
  2. Suskun
    Mesaj:
    1
    Görüntüleme:
    862
  3. Çağlayağmur
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    592
  4. cemree
    Mesaj:
    14
    Görüntüleme:
    703
  5. ZeyNoO
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    217
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş