1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Buzdolabında Doğru Saklama Yöntemleri

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 14 Mart 2012 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.783
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.063 ÇTL
    Buzdolabında Doğru Saklama Yöntemleri
    Doğru saklama yöntemlerini kullanarak gıdalarınızın ömürlerini uzatabilir, dolayısıyla bütçenize katkıda bulunabilirsiniz. Yiyeceklerin yanlış yöntemlerle saklanmasının yalnız bütçeye değil, sağlığa da verdiği zararlar vardır. Tüm gıdalar İçin geçerli olan en önemli kural, bozulma şüphesi olan gıdaların saklanmayıp, hemen atılmasıdır. Bozulmuş gıdaların atarken de çok dikkatli olmak gerekir. Bu gıdalar mümkünse, açık olarak değil de kimsenin ulaşamayacağı şekilde sarılarak atılmalıdır.
    Gıdalar genellikle serin ve kuru yerlerde saklanmalıdır. Buzdolapları da çok doldurulmamalıdır. Çünkü çok dolu buzdolaplarında hava rahatça dolaşamadığı İçin iyi soğutma sağlanamaz. Buzdolabının en sıcak bölmesi 5-7 derece ve en soğuk bölümünün de -4 derece olması gerekir. (Buzluk ve derin dondurucu bu bölümlere dahil edilmemiştir.)
    Buzdolabınızın içinde bir küçük kapta saklayacağınız karbonat, gıdaların kokularını emerek kötü kokuların oluşmasına engel olacaktır.

    Buzdolabında Saklama
    Yiyeceklerin saklanmasında dondurucudan daha az verimli, ancak daha sık kullanılan yöntem, buzdolabında saklamaktır. Buzdolabı da, tıpkı dondurucuda olduğu gibi taze yiyeceği serin tutarak içindeki bakterilerin yol açtığı bozulmayı önler. Bunun için buzdolabının içindeki sürekli sıcaklık 10° C'-tan fazla, -1° C'tan da az olmamalıdır. (Sıcaklık -1° C'tan düşük olursa, ağır donma işlemi meydana gelir ve yiyeceğin doğal doku yapısı bozulur.)
    Et, kümes hayvanları, balık gibi çok çabuk bozulan yiyecekler, buzdolabının en soğuk kısmı olan buzluğa en yakın rafa yerleştirilmelidir. Sebzeler buzdolabının en altına, tereyağ, peynir, vb. ise kapağın içine yerleştirilir.
    Sıcak yiyecekler, oda sıcaklığına getirildikten sonra buzdolabına yerleştirilmelidir.
    Buzdolabına yerleştirilen yiyeceklerin kokularını birbirine geçirmesini önlemek için, kapların ağızlarnıın kapalı olmasına dikkat etmek gerekir. Kapaksız kaplardaki yiyecekler, üstü yağlı kağıt ya da alüminyum kağıtla, içinde hava boşluğu kalacak biçimde kaplanarak saklanmalıdır.
     

Sayfayı Paylaş