1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

C ve OpenGL (Kesin çözüm glut.h )

Konusu 'C Dili İle Başlangıç' forumundadır ve merakettim tarafından 14 Ağustos 2007 başlatılmıştır.

  1. merakettim
    Ecinni

    merakettim Öpözel Üye :*

    Katılım:
    19 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    1.931
    Beğenileri:
    323
    Ödül Puanları:
    2.230
    Meslek:
    Ne iş olursa yaparım abi
    Yer:
    leşim ANKARA:)
    Banka:
    1.432 ÇTL
    Devc++'da OpenGL kullanmak için glut.h kütüphanesini nasıl ekleyeceğinizi öğreneceksiniz.Nasıl mı?;)
    [Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız!..]'umuza üye olarak:D

    [Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız!..]

    glut.h - C:\Dev-Cpp\include\GL altına
    glut32.def - C:\Dev-Cpp\lib altına
    glut32.dll - C:\WINDOWS\system32 altına

    kopyalayın ve:

    Devc++ programımızı console,c le açıyoruz.

    [​IMG]

    Daha sonra Project -> Project Options ->Parameter->Linker metin kutusuna

    -lopengl32 -lglu32 -lglut32

    metnini yazıyoruz.


    [​IMG]


    Bakalım olmuşmu diye bir de program vereyim.

    PHP:
    #include <windows.h>
    #include <gl\gl.h>
    #include <gl\glut.h>
    void init(void);
    void display(void);

    int main(int argcchar *argv[])
    {
    glutInit(&argc,argv);
    glutInitDisplayMode(GLUT_DOUBLE|GLUT_RGB);
    glutInitWindowSize(250,250);
    glutInitWindowPosition(100,200);
    glutCreateWindow("&Yacute;lk OpenGL/GLUT Program&yacute;m");
    init();
    glutDisplayFunc(display);
    glutMainLoop();
    return 
    0;
    }

    void init(void)
    {
    glClearColor(0.0f ,0.0f ,0.0f ,0.0f);
    glColor3f(0.0f,0.0f,1.0f);
    glMatrixMode(GL_PROJECTION);
    glLoadIdentity();
    gluPerspective(45.0f,(GLfloat)250/(GLfloat)250,0.1f,100.0f);
    }

    void display(void)
    {
    glClear(GL_COLOR_BUFFER_BIT);
    glBegin(GL_TRIANGLES);
    glVertex3f0.0f1.0f, -10.0f);
    glVertex3f(-1.0f,-1.0f, -10.0f);
    glVertex3f1.0f,-1.0f, -10.0f);
    glEnd();
    glutSwapBuffers();
    }

    [​IMG]

    Bu şekilde görünmeli.
     
  2. balbal

    balbal Üyecik

    Katılım:
    21 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    1
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    20
    Banka:
    0 ÇTL
    baktım ama olmamış:)
     
  3. merakettim
    Ecinni

    merakettim Öpözel Üye :*

    Katılım:
    19 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    1.931
    Beğenileri:
    323
    Ödül Puanları:
    2.230
    Meslek:
    Ne iş olursa yaparım abi
    Yer:
    leşim ANKARA:)
    Banka:
    1.432 ÇTL
    Olana kadar devam et:D
    Sorunu çözemessen yardımcı oluruz;)
     
  4. PhanTomLord

    PhanTomLord Üyecik

    Katılım:
    3 Aralık 2009
    Mesajlar:
    1
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    20
    Banka:
    0 ÇTL
    Proje dosyası açarken sıkıntı oluyor..Direk ctrl-n ile yapıp ve o linkleri belirli bir yere tayin etsek olmaz mı?
     
  5. merakettim
    Ecinni

    merakettim Öpözel Üye :*

    Katılım:
    19 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    1.931
    Beğenileri:
    323
    Ödül Puanları:
    2.230
    Meslek:
    Ne iş olursa yaparım abi
    Yer:
    leşim ANKARA:)
    Banka:
    1.432 ÇTL
    CTRL+N ile kaynak dosya oluşturmuş olursun.Proje için gerekli dosyaları oluşturamassın.Eğer sorun yaşıyorsan proje oluşturma konusunda,Devc++'ı kaldırıp,tekrar kurmanı öneririm.Eğer sorun çözülmesse,sana proje için gerekli dosyaları göndereyim. ".dev" uzantılı dosyayı devc++ ile birlikte çalıştırman yeterli.

    [Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız!..]
     
  6. mamba

    mamba Üyecik

    Katılım:
    24 Ocak 2010
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    20
    Banka:
    0 ÇTL
    mükemmelsin arkadaşım en sonunda bir dosya yardımınız sayesinde oluşturdum çok tşk ederim. yazılarının devamını beklerim. yeni örnekler koyarsanız çok sevinirim.
     
  7. zeybekli

    zeybekli Üyecik

    Katılım:
    28 Mart 2010
    Mesajlar:
    1
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    20
    Banka:
    0 ÇTL
    merakettim ,dostum ozelden senin ile gorusebilmemiz mumkunmudru.Tsk ederim
     
  8. merakettim
    Ecinni

    merakettim Öpözel Üye :*

    Katılım:
    19 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    1.931
    Beğenileri:
    323
    Ödül Puanları:
    2.230
    Meslek:
    Ne iş olursa yaparım abi
    Yer:
    leşim ANKARA:)
    Banka:
    1.432 ÇTL
    Mümkün elbette.Lakin karşılaştığın sorunları buraya yazarsan,diğer arkadaşlar da sorunlarını çözebilir.
     

Sayfayı Paylaş