1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Çağladan Katmerli Pohaça Tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Çağlayağmur tarafından 3 Aralık 2013 başlatılmıştır.

  1. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.092
    Beğenileri:
    4.415
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    794 ÇTL
    Geçenlerde ablamlardaydık. Mutfakta hoşbeş sohbetler ederken ablam fırından birşeyler çıkardı. Pofidik pohaçalar ve çokta güzel görünüyordu. Ablamdan ismini öğrendim tabi ismi bumudur bilemiyorum ama ablam katmerli pohaça dedi. Nasıl yapılır falan derken kısa bir tarif geçti. Bende dururmuyum bir boş günümde uygulamaya geçtim :) Herneyse lafı uzatmadan sizlerede bu pufidik ve oldukça lezzetli pohaçanın tarifini vereyim. Denemenizi tevsiye ederken, afiyet olsun diyorum.

    Malzemeler:



    • 2 Su bardağı Süt
    • 1 Su bardağından bir parmak eksik Sıvı yağ
    • 2 Tatlı kaşığı kuru maya
    • 1 Çay kaşığı şeker
    • 100gr Katı yağ
    • 1 Yumurta sarısı
    • Beyaz peynir
    • Tuz
    • Ve aldığı kadar un



    Yapılışına geçelim:

    Bir bardak süte, 2 tatlı kaşığı kuru maya ve bir çay kaşığı şeker katılır. Maya süt içinde dağılına kadar karıştırılır. (Sütün ılık olması işinizi kolaylaştıracaktır.)Karışım geniş bir kaba dökülür. Bir bardaktan bir parmak eksik olan sıvıyağ bu malzemeye katılır karıştırılır. Karışıma un ve tuz eklenerek yumşak bir hamur elde edilinceye kadar yoğrulur. (Hamur ne kadar çok yoğurulursa o kadar iyi sonuç elde edilir.) Yoğurmuş olduğumuz hamurun üzerine ıslak bir bez kapatarak mayalanması için beklenir. ( Ben mayalanma süresince sabırsızlandığım için hızlı mayalamayı çok yaparım. Oda şöyle oluyor :) Fırınınızı 150 derceye ayarlayıp bir iki dakika bekleyin ve süre sonunda fırını kapatıp hamurunuzun üzeri ıslak bezle kapalı olarak fınının içine bırakın. Mayalama süresi kısalmış olacaktır. Fırında en fazla 10 dakikada hamurunuzun mayalandığını göreceksiniz.)

    Mayalanmış olan hamur ele alınıp küçük bezeler haline getirlir.

    [​IMG]

    Bezenin birini alıp elinizle bastırıp açın. Ve üzerine katı yağınızdan küçük parçalar koyun.

    [​IMG]

    Bu yapmış olduğunuz katlı yağlı hamurunuzu bir kenara alıp diğer bir beze alıp aynı işlemi tekrarlayın ve ilk yaptığınız bezenin üstüne koyun. Bu işlemi hamuruz 4 kat olana kadar tekrarlayın.


    [​IMG]

    4 kat tamamlandıktan sonra yeni bir bezeyi yine elinizle yastılıp bu 4 katlı hamurunuzun üzerine yağlamadan koyun.

    [​IMG]

    Diğer kalan hamurunuzuda yukarda anlattığım işlemi uygulayarak katkat dizin.

    [​IMG]

    Katlı olan hamurunuzun birini alıp oklava yarımıyla 2cm kalınlığına ulaşana kadar açın.

    [​IMG]

    Bu iki resimde bulanıklık var:) eh yağlı ellerle bu kadar çekebildim.

    Açtığınız hamurunuzu bir bıçak yardımıyla resimde görüldüğü gibi kesin.

    [​IMG]

    Peynirinizi kesmiş olduğunuz parçaların kalın kısımlarına koyun.

    [​IMG]

    Aşağıdaki resimlerde görüldüğü gibi hamurunuzu katlatın.

    [​IMG][​IMG]

    Tüm hamurumunza bu işlemleri tekrarlayın.

    Fırın tepsinize yağlı kağıt serip üzerine bu hazırlamış olduğunuz pohaçaları yerleştirin üzerine yumurtanın sarısını fırça yardımıyla sürün.

    [​IMG]

    200 derecede 20 dakika fırınınızda pişirin.


    Yumşacık, lezzetli puppuf pohçalarınızı afiyetle yiyebilirsiniz. ;)

    Benimkilerde ilk denemeye göre çok güzellerdi. Çerezforum ailesine ikramım olsun ;)

    [​IMG]
     
  2. patik

    patik Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    24 Aralık 2009
    Mesajlar:
    2.337
    Beğenileri:
    367
    Ödül Puanları:
    3.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Hemşire
    Yer:
    Kayseri
    Banka:
    512 ÇTL
    Ay olsada yesek. :)
     
  3. yagiz123

    yagiz123 Katılımcı

    Katılım:
    3 Aralık 2013
    Mesajlar:
    219
    Beğenileri:
    67
    Ödül Puanları:
    830
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    kurtadam kontu
    Yer:
    kurtadamlık kontluğu
    Banka:
    0 ÇTL
    çok güzel gözüküyorrrr
     
  4. TeBeSSüm

    TeBeSSüm Pamuk Prenses ツ Özel üye

    Katılım:
    19 Eylül 2006
    Mesajlar:
    2.221
    Beğenileri:
    1.208
    Ödül Puanları:
    4.830
    Cinsiyet:
    Bayan
    Banka:
    720 ÇTL
    ımmm pek bi güzel görünüyorlar ellerine sağlık çağlam :) tam denemelik kısa zamanda deniyecem inşallah :)
     
  5. cemree
    Eğlenceli

    cemree =)=) Süper Moderatör

    Katılım:
    16 Şubat 2011
    Mesajlar:
    12.004
    Beğenileri:
    3.730
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    1.170 ÇTL
    çok güzel pişmişler abla eline sağlık =)
     
  6. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.092
    Beğenileri:
    4.415
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    794 ÇTL
    Beğenmenize sevindim kızlar. Denemenizi şiddetle öneriyorum ;)
     
  7. MeRciMeK
    Masum

    MeRciMeK V.I.P V.I.P

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    9.071
    Beğenileri:
    1.871
    Ödül Puanları:
    7.230
    Banka:
    427 ÇTL
    Eline sağlık Çağla:) Güzel görünüyor :)

    Ben de dün akşam yaptım poğaça, ben arasına yağı sürdürten sonra şekil veriyorum ama buda farklı geniş bir vakitte denerim :)
     
  8. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.092
    Beğenileri:
    4.415
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    794 ÇTL
    Mercimekim ben çokokremli deneyeceğim bakalım nasıl olacak:)
     
  9. MeRciMeK
    Masum

    MeRciMeK V.I.P V.I.P

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    9.071
    Beğenileri:
    1.871
    Ödül Puanları:
    7.230
    Banka:
    427 ÇTL
    Nutellayı sür bak nasıl güzel bişey oluyor o :P Tavsiye ederim :)

    Bizim ketemiz meşhurdur bilir misin bilmiyorum ama annem onu biraz modernize yapıyor ve ben onun içine bile sürdürüyorum ısıtınca mikemmel oluyorr ahh ben açtım ve yanlış konuya girdim :P
     
  10. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.092
    Beğenileri:
    4.415
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    794 ÇTL
    Keteyi bilmezmiyimmm süper bir lezzet. Yan komşum Karslı sağolsun yapar arada bana beğenerek yerim. Nutela tavsiyeni yakın zamanda yaparım.
    Yalnız değilsin bende açım Mercimekim;)
     

Sayfayı Paylaş