Çalı Fasulyesi

arzum

Forum Gururu
Katılım
8 Mys 2008
Mesajlar
2,350
Beğeniler
16
Şehir
İstanbulll
#1
Çalı Fasulyesi

Hazırlama Süresi: 15
Pişirme Süresi: 60
Kişi Sayısı: 6
Kalori: 738




Malzemesi:
1 kg. çalı fasulyesi 1 çay bardağı zeytinyağı 1 adet kuru soğan 1 adet domates 6 adet kesme şeker Tuz

Tarifi:
• Fasulyeleri yıkayıp, kenarlarını alın.
• Her birini uzunlamasına ikiye ya da üçe bölün.
• Suda bekletin.
• Tencerenin içine soğanı iri halkalar şeklinde doğrayın.
• Domatesi üçe bölüp, tencereye sıralayın.
• Üzerlerine fasulyeleri güneş gibi yan yana dizin.
• Tuzunu, şekerini atın.
• Zeytinyağını gezdirin.
• Üzerini kapatacak kadar su ekleyin.
• Kısık ateşte 60 dakika pişirin.
• Ters çevirerek servis tabağına alın.
 
Katılım
16 Ksm 2008
Mesajlar
4,491
Beğeniler
38
Şehir
B!L€C€G!M
#4
Yok ya türlü olur mu hiç. Bizde türlü dediğin şeye mutlaka et girer :D
Çok az koyuyorsun patatesle havuçu.
Ben bir yemek sitesinden öyle görmüştüm bilmiyorum
Cidden deneyin çok lezzetli oluyor :)
Birde 1 kilo fasulyeye 6 kesme şeker fazla sanki ya. O tarifte ben 2 tane mi ne atmıştım :)
Ama bayanlar daha iyi bilir yine de bilmiyorum
 

Benzer konular

Top