1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Cam Kurabiye

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve ~meLek~ tarafından 13 Ekim 2013 başlatılmıştır.

  1. ~meLek~
    Cadı

    ~meLek~ GalataSaray'ım

    Katılım:
    15 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.052
    Beğenileri:
    188
    Ödül Puanları:
    3.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci (:
    Yer:
    Napcan geLcenmi ki?
    Banka:
    109 ÇTL
    Malzemeler
    içindekiler
    2 yumurta
    1 paket oda sıcaklığında margarin
    4 su bardağı un
    1 paket şeker (küçük bayram şekerleri)
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    1 su bardağı toz şeker


    Tarif

    hazırlanışı
    Unu geniş bir kaba eleyin.
    Ortasına bir çukur açın ve tüm malzemeleri ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edilene kadar yoğurun.
    Tezgaha un serpin ve hamuru 2 cm kalınlığında açın, kurabiye kalıbı yardımıyla şekil verin.
    Ortasına bir pencere açın (Şişe ağzı, gazoz kapağı kullanılabilir.) ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
    Şekerleri 2-3 parçaya ayrırarak kurabiyenin ortasındaki boşluğa yerleştirin.
    180 derece önceden ısıtılmış fırında kağıttan ayrılacak hale gelene kadar yaklaşık 15.20 dk. pişirin.
    15 dk.kadar soğumasını bekleyin. Ve servis tabağına alın.
    Afiyet olsun.
     

Sayfayı Paylaş