1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

"BENİM DÜNYAM" konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de bu yarışmaya katılıma davet ediyoruz...

Canan Karatay'dan hurmalı dondurma tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve dderya tarafından 7 Temmuz 2017 başlatılmıştır.

  1. dderya
    Cadı

    dderya kOkOşŞ AdminE

    Katılım:
    29 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    11.957
    Beğenileri:
    7.843
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    izmir :)
    Banka:
    70 ÇTL
    Yaz aylarında insanın canı hem serin hem de hafif bir şeyler yemek istiyor. Ama durum ne yiyeceğimiz konusuna gelince seçenekler arasında en sağlıklı ve az kalorili olanı bulmaz zor gelebilir. İşte tam da bu nedenden dolayı, Canan Karatay'ın şimdi açıklayacağımız dondurma tarifi, yaz aylarında imdadınıza yetişecektir. İşte ihtiyacınız olan malzemeler ve hurmalı dondurma tarifi...
    [​IMG]

    Malzemeler:

    -5 su bardağı süt
    -5 tatlı kaşığı saf salep (katkısız)
    -8-10 adet hurma

    Hazırlanışı:

    1. Hurmaları yıkayın, dondurma yapımına başlamadan 2-3 saat önce bir kasede üzerlerini öretecek miktarda ılık su ile ıslatın.

    2. Mandıradan ya da marketten aldığınız çiftlik sütünü kaynatıp soğutun.

    3. Salebi küçük bir kaseye koyun, soğuttuğunuz sütten bir miktar üzerine döküp, tahta bir kaşıkla karıştırarak salebi pütürsüz bir kıvama getirin ve karıştırarak tenceredeki süte katın. Ocağı orta ısıda açıp, devamlı karıştırarak pişirin (süt katı bir muhallebi kıvamı alıncaya kadar).

    4. Süt iyice katılaşınca tencereyi ateşten alın ve 5-10 dakika kadar sürekli karıştırın.

    5. Suda yumuşamış hurmaları çekirdeklerinden ayırıp küçük küp şeklinde doğrayın. Her kâseye iki adet hurma düşecek şekilde, hurmaları kâselerin içine koyun. Üzerine hazırladığınız dondurmayı dökün, soğutun, buzdolabında dinlendirin, servis etmeden 3-4 saat önce buzluğa koyup dondurun ve servis edin.
     

Sayfayı Paylaş