1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Canlıların Çeşitliliği İle İlgili Test Soruları

Konusu 'Fen ve Teknoloji' forumundadır ve ~meLek~ tarafından 10 Ocak 2014 başlatılmıştır.

  1. ~meLek~
    Cadı

    ~meLek~ GalataSaray'ım

    Katılım:
    15 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.052
    Beğenileri:
    188
    Ödül Puanları:
    3.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci (:
    Yer:
    Napcan geLcenmi ki?
    Banka:
    109 ÇTL
    1.Soru
    Aşağıdakilerden hangisi bir hücreli değildir?
    A) Amip
    B) Kuzu
    C) çan hayvanı
    D) öglena

    2.Soru
    Aşağıdakilerden hangi çiftlerin hepsi memeli hayvanlardır?
    A) Keçi-horoz
    B) İnek-at
    C) Kuş-kelebek
    D) Köpek-tavuk

    3.Soru
    Aşağıdakilerden hangisi eklem bacaklıdır?
    A) Deve
    B) Salyangoz
    C) Tarantula
    D) Kirkayak

    4.Soru
    Aşağıdaki protistelerden hangisi hem hayvan hem de bitki özelliği gösteriri?
    A) Paramesyum
    B) öglena
    C) Amip
    D) Plazmodyum

    5.Soru
    Aşağıdaki canlılardan hangisi yavru iken diğerlerinden farklı bir solunum yapar?
    A) insan
    B) yılan
    C) kurbağa
    D) balina

    6.Soru
    Bir tohum çimlenirken aşağıdaki yapılardan hangisinde kütlece azalma olur?
    A) Embriyo
    B) Kök uzunluğu
    C) Yaprak
    D) Etli çenek

    7.Soru
    Aşağıdakilerden hangisi hücrenin kısımlarından biri değildir?
    A) Sitoplazma
    B) Hücre zarı
    C) Kromozom
    D) çekirdek

    8.Soru
    Aşağıdakilerden hangisini vücudu kitin ile örtülüdür?
    A) Solucan
    B) Midye
    C) Sünger
    D) Arı

    9.Soru
    Aşağıdakilerden hangisi insan sağlığı da olumsuz etki yapmaz?
    A) Deterjanlı sular
    B) Canlı sayısında artma
    C) Egzoz dumanları
    D) Su kirliliği

    10.Soru
    Hangisi etçil bir hayvandır?
    A) Köpek balığı
    B) Zürafa
    C) Kuzu
    D) İnek

    11.Soru
    Aşağıdakilerden hangisi eklem bacaklı grubunda yer almaz?
    A) Kelebek
    B) Arı
    C) Çekirge
    D) Solucan

    12.Soru
    Aşağıdakilerden hangisi diğerlerinden farklıdır?
    A) Kuzu
    B) Zürafa
    C) Köpek
    D) Protist

    13.Soru
    Canlının en küçük yapı birimi nedir?
    A) Molekül
    B) Element
    C) Hücre
    D) Atom

    14.Soru
    Aşağıdaki canlılardan hangisinin ''yaşam ortamı" diğerlerinden farklıdır?
    A) Karınca
    B) Papatya
    C) Köpek
    D) Midye

    15.Soru
    Canlıların ortak özelliklerinden değildir?
    A) Beslenme
    B) Çoğalma
    C) Görme
    D) İrkilme

    16.Soru
    Memeliler hangi tür solunum yaparlar?
    A) Akciğer
    B) Trake
    C) Solungaç
    D) Deri

    17.Soru
    Anofel adlı sineğin bulaştırdığı hastalık aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Kolera ,
    B) Tifüs
    C) Sıtma
    D) Verem

    18.Soru
    Hem canlı hem cansız varlık özelliği gösteren hangisidir?
    A) Bakteriler
    B) Virüsler
    C) Mantarlar
    D) Protistler

    19.Soru
    Aşağıdakilerden hangisi virüs hastalığıdır?
    A) Kabakulak
    B) Verem
    C) Ülser
    D) Kolera

    20.Soru
    Aşağıdakilerden hangisi bakterinin zararlı etkilerinden biridir?
    A) Tifo
    B) çiçek
    C) AİDS
    D) Siğil

    21.Soru
    Aşağıdakilerden hangisi sadece suda yaşayabilen canlıdır?
    A) Penguen
    B) Ahtapot
    C) Kaplumbağa
    D) Timsah

    22.Soru
    Aşağıdaki hastalıklardan hangisinin mikrobu bir çeşit virüstür?
    A) Kolera
    B) Kabakulak
    C) Zatürree
    D) Tifo

    23.Soru
    Aşağıdakilerden hangisi mikropların yol açtığı bir göz hastalığıdır?
    A) Arpacık
    B) Astigmatizm
    C) Şaşılık
    D) Renk körlüğü

    24.Soru
    Aşağıdakilerden hangisi virüsün neden olduğu bir hastalık değildir?
    A) Grip
    B) Tifüs
    C) Kızamık
    D) Suçiçeği

    25.Soru
    Bakteri mantar ve protist canlılarında aşağıdakilerden hangisi ortak özelliktir.
    A) Hücrelerinde çekirdek bulundurmaları
    B) Küflenmelere sebep olmaları
    C) Uygun ortamlarda sayılarını artırmaları
    D) Fotosentezle besin üretmeleri


    CEVAP ANAHTARI

    1B, 2B, 3C, 4B, 5C, 6D, 7C,

    8D, 9C, 10A, 11D, 12D, 13C, 14D, 15C,

    16A, 17C, 18B, 19A, 20A, 21B, 22B, 23A, 24B, 25D
     

Sayfayı Paylaş