1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Carte D'or Dondurmalı Tatlılar!!!!

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve rehber85 tarafından 22 Haziran 2008 başlatılmıştır.

  1. rehber85

    rehber85 Aktif

    Katılım:
    3 Aralık 2006
    Mesajlar:
    408
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    630
    Meslek:
    gazi mezunu..
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    87 ÇTL



    [​IMG]

    [​IMG]


    [​IMG]


    MEYVA KOKTEYLİ
    Malzemeler

    Arzu ettiğiniz miktarda, bulabildiğiniz tüm yaz meyveleri, Cart d’Or dondurma Meyveleri istediğiniz büyüklükte doğrayıp karışık olarak çöp şişlere geçirin.
    Carte d’Or dondurma ile servis edin.
    BU TARİFİ HER MEVSİM İSTEDİĞİNİZ MEYVELERLE UYGULABİLİRSİNİZ.



    BALZAMİKLİ ÇİLEKLER

    Malzemeler

    200 g çilek (15-16 adet gibi), 50 ml balzamik sirke (1 kahve fincanı),taze nane, Carte d'Or Light Vanilyalı Dondurma (1 top).
    Hazırlanışı
    Çilekleri ikiye kesip derin bir kâseye koyun. Üstüne balzamik sirkeyi ilave edip karıştırın. Streç folyo ile üstünü sıkıca kapatıp buzdolabında 1 saat kadar soğumaya bırakın. Çilekleri suyu ile birlikte kuplara paylaştırın. Carte d'Or Light Vanilyalı Dondurma ilavesi ile servis yapın.


    ELMALI KUP

    Malzemeler

    100 g ceviz (1 su bardağından biraz eksik), 100 g çekirdeksiz üzüm (1 bardak), 4 adet elma, 1 su bardağı toz şeker (170 g), 2 adet çubuk tarçın, Carte d'Or Vanilyalı Dondurma (2 top).
    Hazırlanışı
    Cevizleri robottan geçirin. Çekirdeksiz üzümü ayıklayıp yıkayın. Elmaları soyup limonlayarak rendeleyin ve hepsini tencereye koyun. Toz şeker ve çubuk tarçın ekleyip, kısık ateşte pişirin ve ılınmaya bırakın. Kupların dibine elmalı karışımdan koyun. Üstüne 2 top Carte d'Or Vanilyalı Dondurma, tekrar elmalı karışım ve dondurma ekleyerek servis yapın. İsterseniz karamelli sosla süsleyebilirsiniz


    KESTANELİ KUP

    Malzemeler

    250 g kestane, 100 g şeker,250 ml su, 100 g beyaz çikolata, 50 ml krema, 100 g bitter çikolata, Carte d’Or Cevizli ve Vanilyalı Dondurma.
    Hazırlanışı
    Kestaneleri çizip tepsiye dizin. 15 dakika kadar fırınlayıp kabukları açılınca çıkartıp soğumaya bırakın. Kabuklarını çıkartıp; şeker ve su ilavesiyle tencereye alıp haşlanmaya bırakın. Kestaneler yumuşayıp suyunu çekince robottan geçirin. Beyaz çikolatayı ince kıyıp benmaride veya mikrodalga fırında eritin. Krema ekleyip karıştırın. Kestane püresinin yarısını ekleyip kasenizin dibine yayın.Buzdolabında soğumaya bırakın. Bitter çikolatayı aynı şekilde pişirip kalan kestane püresi ile karıştırıp homojen hale getirin. Soğuyan beyaz çikolatalı katın üstüne yayıp tekrar soğumaya bırakın. Carte d’Or Cevizli, Vanilyalı dondurma ve isteğe göre karamel sos veya çikolatalı sos ile servis yapabilirsiniz.


    PESPEMBE

    Malzemeler

    200 g Frenk üzümü (1 su bardağı civarında), 125 g frambuaz (20 adet gibi), 200 g çilek (15-16 adet), 1 paket krema (200 ml), 1 fincan süt (75 ml), 1 fincan un (40 g), 1 fincan toz şeker (60 g), 2 adet yumurta, Carte d'Or Light Çilekli Dondurma (2 kaşık).
    Hazırlanışı
    Frenk üzümü, frambuaz ve çileği ayıklayıp, yıkayın. Fırın kabını yağlayın ve meyveleri tek sıra halinde sıkışık olarak dizin. Krema, süt, un ve toz şekeri 2 adet yumurta ile çırpın. Bu karışımı azar azar meyvelerin üstüne döküp, tahta bir kaşıkla üstlerini düzeltin. Önceden 200ºC’de ısıttığınız fırınınızda üstleri kızarana kadar pişirin. Ilık veya tercihinize göre sıcak olarak Carte d'Or Light Çilekli Dondurma ile servis yapın. İsterseniz çilekli sos ile süsleyebilirsiniz.


    CEVİZLİ KURABİYE
    Malzemeler

    Tereyağı (200 g), 2 yumurta sarısı, 1 çorba kaşığı yoğurt (10-15 g), 3 çorba kaşığı pudra şekeri (25-30 g), 2,5 bardak un (315 g), 150 g ceviz (1 su bardağı + 1 kahve fincanı), 40 g üzüm, 1 kahve fincanı toz şeker (60 g), 2 kaşık bal (30 g civarında), 1 yumurta akı, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu (5 g), Carte d'Or Sakızlı Muhallebili (2 kaşık).
    Hazırlanışı
    Karıştırma kabına yumurta sarısı, yoğurt, tereyağı, pudra şekeri, un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Cevizi kabaca robotta çekip, üzüm, toz şeker, bal ile karıştırın. Yumurta akı ilavesiyle koyuluğunu ayarlayın. Bu karışımı kurabiyelerin içlerine koyup istediğiniz şekilde şekillendirin. 200ºC’de ısıttığınız fırınınızda 20 dakika hafif pembeleşene kadar pişirin. Carte d'Or Sakızlı Muhallebili ve karamelli sosla üzerini süsleyerek servis yapın.


    BAL KABAĞI VE DONDURMANIN AŞKI
    Malzemeler

    1 kg balkabağı, 200 g toz şeker (1 bardak + 1 çay kaşığı), 600 ml su (3 bardak), 1 adet limon, 3 adet yumurta, süslemek için fındık veya ceviz, Carte d'Or Kaymak/Ceviz/Antepfıstık (1'er top).
    Hazırlanışı
    1 kg kabukları soyulmuş balkabağını küçük parçalara kabaca kesip, 600 ml su ve 200 g toz şekerle tencereye koyun. Yumuşayana kadar pişirin ve süzün. Suyunu saklayın. 1 limon kabuğu rendesi ve 3 adet yumurta sarısını kabaklara ekleyip püre haline getirin. Yumurta aklarını kar haline getirip, kabağa ekleyin ve fazla çırpmadan homojen hale getirin. Porsiyonluk fırın kaplarını yağlayıp, kabak püresini paylaştırın. Önceden 180ºC’de ısıttığınız fırınınızda 30-40 dakika kadar pişirin. Ayırdığınız kabak suyunu tekrar yarıya inene kadar kaynatıp soğumaya bırakın. Minik pastaları, fındık veya ceviz eklediğiniz sos ve Carte d'Or Cevizli ve Antepfıstıklı Dondurma ilavesiyle servis yapın.



     
  2. rehber85

    rehber85 Aktif

    Katılım:
    3 Aralık 2006
    Mesajlar:
    408
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    630
    Meslek:
    gazi mezunu..
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    87 ÇTL



    [​IMG]


    LİME CAKES

    Malzemeler

    Hamuru için Malzemeler
    1 yumurta, 1 bardak pudra şekeri, yarım bardak süt 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin, aldığı kadar un
    Kreması için malzemeler
    1 bardak toz şeker, yarım tatlı kaşığı tuz, 2.5 çorba kaşığı mısır nişastası 1 çorba kaşığı un, 1 paket vanilin, 3 yumurta sarısı çırpılmış 3 bardak süt, 2 adet lime suyu,1 adet lime, Carte d’Or Vanilyalı ve Kaymaklı Dondurma.
    Kremayı hazırlamak için bir tencerede şekeri, tuzu, nişastayı, vanilini ve unu karıştırın. Karışımın içine hızlı bir şekilde topaklaşmayı önleyerek sütü ekleyin, orta hararette devamlı karıştırarak, karışım kıvam alıncaya ve kaynayıncaya dek pişirin. Ateşten alın. Elde ettiğiniz karışımın 1/3’ünü yumurta sarılarıyla yavaş yavaş karıştırın ve hepsini kalan karışıma geri ekleyin. Tekrar ateşe alıp bir iki dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra lime suyunu hızla karıştırın. Hamuru hazırlamak için yumurtayı, sütü, şekeri, kabartma tozunu ve vanilini bir kapta karıştırın. Üzerine yavaş yavaş kulak memesi kıvamına ulaşıncaya kadar un ekleyin. Elde ettiğiniz hamuru oklavayla yarım parmak kalınlığında açıp geniş ağızlı bir bardakla hamurdan yuvarlaklar kesin. Kestiğiniz hamurların üzerine çatalla delikler açıp önceden 180 °C’de ısıttığınız fırınızda altın rengini alana dek pişirin. Kremayı küçük keklerinizin üzerine paylaştırıp kalan limeden aldığınız ince dilimlerle süsleyin. Carte d’Or Vanilyalı ve Kaymaklı Dondurmayla servis edin. İsteğe göre üzerini sos ile de süsleyebilirsiniz.




    KİVİLİ VE ANANASLI YEŞİL VADİ
    Malzemeler

    2 adet olgun kivi, 1,5 tabaka jelatin, 1/2 su bardağı toz şeker (85 g), 1/2 paket krema, 3 adet yumurta sarısı, 1/2 su bardağı ananas suyu (100 ml), 4 çorba kaşığı toz şeker (120 g), Algida Antepfıstıklı Dondurma (2 kaşık).
    Hazırlanışı
    2 adet olgun kiviyi blenderdan geçirin. 1 tabaka jelatini 1 fincan suda eritin ve sıkarak çıkartın. Tencereye ezilmiş kivi, 1/2 bardak toz şeker, erimiş- sıkılmış jelatin ve 1 fincan su ekleyip, kısık ateşte birkaç dakika karıştırarak pişirin. Bardakların dibine iki parmak kalınlığında paylaştırıp, donmaya bırakın. Kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Yumurta sarılarını 4 kaşık toz şeker ile çırpın. Ananas suyunu ekleyip çırpmaya devam edin. Sürekli karıştırarak ılık kremayı yumurta karışımına ekleyin. Karışımı benmari usulü sürekli karıştırarak, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ayırdığınız kalan jelatini ılık suda yumuşatıp sıkın ve karışıma ekleyin. Eriyene kadar sürekli karıştırın. Hafif ılınınca bardaklara ikinci kat olarak ekleyin. Tekrar donmaya bırakın. Algida Antepfıstıklı Dondurma ekleyerek servis yapın.



    MEYVELİ EKMEK TATLISI

    Malzemeler

    10 adet kayısı, 5 adet incir, 10 adet kuru erik, 1 avuç kuru üzüm (30-40 g), 1 adet armut, 1 poşet çay, 5 çorba kaşığı toz şeker (150 g), 1 bardak elma suyu (200 ml), 6 dilim esmer ekmek, çekilmiş ceviz veya fındık (1 çay kaşığı), 2 çay kaşığı vanilya, 1 tatlı kaşığı tarçın (5 g), Algida Antepfıstıklı Dondurma (2 kaşık).
    Hazırlanışı
    Tüm taze ve kuru meyveleri küp küp doğrayın. Küçük bir tencereye koyup şeker, tarçın, vanilya, elma suyu ve çay poşetini de ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kısarak 5 dakika pişirin. Çay poşetini içinden çıkartıp, fındık veya cevizleri ekledikten sonra soğumaya bırakın. Ekmek dilimlerini meyveli şurubun içine batırıp cam bir kaba dizin. Üzerine meyveli karışımı dökün. Üstü kapalı olarak buzdolabında birkaç saat dinlenmeye bırakın. Spatula yardımıyla tabağa alıp, Algida Antepfıstıklı Dondurma ile servis yapın.


    FIRINDA KARNAVAL
    Malzemeler

    Birkaç adet kuru kayısı, 100 g kuru üzüm (1 bardak), 50 g kuru erik (1 kahve fincanı), 4 adet elma, 1,5 su bardağı toz şeker (255 g), 2 adet çubuk tarçın, 6 adet karanfil, 70 g badem (1 kahve fincanı), Carte d'Or Halis Kaymak Tadında (2 kaşık).
    Hazırlanışı
    Kayısıları dörde kesip, üzümün saplarını ayıklayın. Eriğin çekirdeklerini çıkartın. Elmaları soyup ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkartın. Fırın kabına kuru meyvelerle, elmaları yerleştirin. Toz şeker, çubuk tarçın, karanfil ve 1 bardak su ilave edip önceden 200ºC’de ısıttığınız fırınınızda elmaların yumuşaması için 20 dakika kadar pişirin. Elmaları ağdalaşan sosu ile servis tabağına alıp, ılınmaya bırakın. Bademi sıcak suya koyup kabuklarını soyun. Sıcak fırında renkleri dönene kadar fırınlayın. Elma tatlınıza bademleri serpip, Carte d'Or Halis Kaymak Tadında ile servis yapın. İsteğe göre çikolatalı sos ekleyebilirsiniz.


    MANDALİNALI PİRİNÇLİ PUDİNG
    Malzemeler

    3 adet mandalina, 1 tatlı kaşığı bal, 120 g toz şeker (6 çorba kaşığı) + 4 çorba kaşığı toz şeker, 200 ml su, 110 g pirinç,1 adet vanilya çubuğu, 500 ml süt, 125 ml krema, Carte d’Or Kaymaklı Dondurma.
    Hazırlanışı
    Mandalinaları kabuklarını soymadan halka halka kesin. Tencereye suyu koyun, kaynamaya başlayınca, mandalinaları ekleyip 5 dakika pişmeye bırakın. Piştikten sonra süzerek çıkartın. 1 adet mandalinanın suyunu sıkıp küçük bir tavaya koyun. 6 çorba kaşığı toz şeker ve 1 tatlı kaşığı balı ekleyip, orta ateşte karamelleşmeye bırakın. Mandalina dilimlerini de bu karışıma ekleyerek, tencerenin ağzı kadar yağlı kâğıt kesip kapayın. 20 dakika kadar pişmeye bırakın. Pirinci bolca yıkayıp süzülmeye bırakın. Vanilya çubuğunu elinizle yumuşatıp ikiye ayırın. Bıçağın ucu ile özünü tencereye kazıyın. Süt, vanilya çubuğu ve 4 çorba kaşığı toz şekeri ilave edip kaynamaya bırakın. Pirinci de ekleyip orta ateşte 30 dakika pişirin. Vanilya çubuğunu çıkartıp bir kaba alın ve soğumaya bırakın. 125 ml soğuk kremayı çırpıp soğuyan pudinge yedirin. 4 adet servis kabına alarak Carte d’Or Kaymaklı Dondurma ile servis yapın. İsteğe göre sos ile süsleyebilirsiniz.


    ŞEKERLE FIRINLANMIŞ MEYVELER
    Malzemeler

    2 adet nektarin (veya şeftali), 4 adet erik, 1/2 su bardağı toz şeker (85 g), Carte d'Or Kaymaklı Dondurma (her yarım meyve için 1 kaşık).
    Hazırlanışı
    Erik ve nektarinlerin (veya şeftalilerin) çekirdeklerini çıkartıp, soymadan ikiye kesin. Fırın tepsisine yağlı kâğıt yayıp, meyveleri dizin. Üstlerine toz şekeri serpin ve önceden 220ºC’de ısıttığınız fırınınızda 20 dakika kadar şeker karamelleşip, meyveler yumuşayana kadar pişirin. Ilık meyveleri Carte d'Or Kaymaklı Dondurma ile servis yapın. İsterseniz vişneli sos ile süsleyebilirsiniz.


    DONDURMALI PARFE
    Malzemeler

    100 g bitter çikolata, 300 g pudra şekeri (3 bardak), 4 yumurta, 50 g kakao (1 kahve fincanı + 1 çorba kaşığı), 2 paket vanilya, 200 g krem peynir (1 kutu krem peynir), 3 top Carte d'Or Selection Krem Karamel.
    Hazırlanışı
    2 adet yumurtanın sarı ve aklarını ayırın. Akları mikserin düşük hızında kar haline getirin. 100 g pudra şekeri ekleyip 1 dakika daha çırpın. 200 g krem peynirini, yumurta sarıları, vanilya ve 50 g şekerle çırpın. 50 g kakao ilave edin. Yumurta aklarını da ilave edip, dikdörtgen bir kalıba karışımın yarısını yayın ve derin dondurucuda 2 saat bekletin. Tekrar aynı malzeme ile kakao koymadan bir karışım daha hazırlayıp, donan parfenin üstüne yayın ve tekrar dondurun. Kalan kakaolu parfe karışımını, donan beyaz parfenin üstüne yayıp bir kez daha donmaya bırakın. Dilimleyerek Carte d'Or Selection Krem Karamelli Dondurma ile servis yapın. İsterseniz karamelli sosla süsleyebilirsiniz.


    YASSI KADAYIFLI DONDURMA
    Malzemeler

    4 adet yassı kadayıf, 2 bardak süt (280 ml), 2 adet yumurta, 2,5 bardak toz şeker (400 g), 4 çorba kaşığı sıvı yağ (40 ml), 50 g ceviz veya fındık (1 kahve fincanı), limon suyu, 2 top Carte d'Or Antepfıstıklı Dondurma (2 kaşık).
    Hazırlanışı
    4 adet yassı kadayıfın kenarlarını mutfak makası ile kesin. 2 bardak sütü genişçe bir kaba koyun. Yassı kadayıfları süte batırın. Yumurtaları çırpın ve sütten çıkardığınız kadayıfları sıkarak, her iki yüzünü de yumurtaya batırın. Bir tencereye toz şeker ve 1 bardak su koyup, şeker eriyene kadar ara sıra karıştırarak kaynatın. Kısık ateşte şerbet kıvamına gelene kadar pişirin. İki damla limon suyu ilave edip ılınmaya bırakın. Tavaya sıvı yağı koyun. Yumurtalı kadayıfları kızgın yağa atın. Her iki yüzü de kızarınca soğuyan şerbete atın. 50 g ceviz veya fındığı robotta çekip, Carte d'Or Antepfıstıklı Dondurma ile servis yapın. İsteğe göre karamelli sos ekleyebilirsiniz. ​
     
  3. rehber85

    rehber85 Aktif

    Katılım:
    3 Aralık 2006
    Mesajlar:
    408
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    630
    Meslek:
    gazi mezunu..
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    87 ÇTL


    [​IMG]

    ÇİLEK, FRAMBUAZ, BÖĞÜRTLEN, DUTLU JÖLE

    Malzemeler

    100 g çilek, 100 g frambuaz,100 g böğürtlen, 100 g dut, 100 g üzüm,1 paket muzlu jöle Carte d’Or Çilekli ve Kaymaklı Dondurma.
    Hazırlanışı
    Muzlu jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Önceden yıkayıp, kalıplara yerleştirdiğiniz meyve karışımlarının üzerine bekletmeden paylaştırın. Jöleniz oda sıcaklığında donduktan sonra, bir süre de buzdolabında soğutun. Birer top Carte d’Or Çilekli ve Kaymaklı Dondurmayla servis edin. İsteğe göre sos ile süsleyebilirsiniz.


    FIRINDA ELMA

    Malzemeler

    2 adet elma, 1 bardak toz şeker (170 g),1 tatlı kaşığı tarçın (5 g), 5-6 adet karanfil, Algida Vişne, Algida Limon ve Algida Antepfıstıklı Dondurma (her bir yarım meyveye bir kaşık).
    Hazırlanışı
    Elmaları soyup ikiye kesin ve çekirdekli kısmını çıkartın. Elmaları fırın kabına toz şeker, karanfil ve tarçın ile yerleştirin. Önceden 200ºC'de ısıttığınız fırında elmalar yumuşayıp suyu hafifçe karamelleşene kadar pişirin ve ılınmaya bırakın. Servis tabağına alıp Algida Vişne, Limon ve Antepfıstıklı Dondurma ile servis yapın. İsteğe göre çekilmiş fındık veya ceviz de eklenebilir.



    FIRINDA MEYVELERLE DONDURMA

    Malzemeler

    2 adet nektarin veya şeftali, 4 adet erik, 30 g toz tatlandırıcı veya esmer şeker (1 kahve fincanı), 2 adet çubuk tarçın, 2 adet karanfil, 4 top Carte d'Or Meyve Şöleni.
    Hazırlanışı
    Meyveleri soymadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın. Fırın tepsisine yağlı kâğıt yayıp meyveleri üstüne yerleştirin. Şekeri serpin. Karanfili döverek tarçınla birlikte meyvelere ekleyin. Önceden 220ºC’de ısıttığınız fırında 20 dakika, şeker eriyip meyveler kızarana kadar pişirin. Sıcak meyveleri servis tabağına alın ve Carte d'Or Meyve Şöleni ile servis yapın. Dilerseniz tabağınızı mangoyla, çilek sosu veya benzer bir reçelle de süsleyebilirsiniz.



    HİNDİSTAN CEVİZİNDE DONDURMA

    Malzemeler

    1 adet taze Hindistan cevizi, ikişer top Carte d'Or Light Çilek ve Vanilyalı Dondurma.
    Hazırlanışı
    Hindistan cevizini iki noktadan delin. Suyunu bir bardağa alın. Önceden ısıtılmış 200ºC’lik fırınınızda 20 dakika ısıtıp, büyük bir bıçak yardımıyla tam ortasından ikiye ayırın. Meyvenin bir kısmını sebze soyacağı ile çıkartıp rendeleyin. Her iki yarım dairenin içine ikişer top Carte d'Or Light Çilek ve Vanilyalı Dondurma yerleştirin. İsterseniz hazırladığınız Hindistan cevizi rendesi ile servis yapabilirsiniz.



    NEKTARİN KREPTE DONDURMA

    Malzemeler

    5 adet nektarin, yarım limon suyu,yarım litre süt, 1 paket vanilin, 3 yumurta 2 çorba kaşığı toz şeker,1 çay kaşığı tuz, 2 paket kabartma tozu, aldığı kadar un, Carte d’Or Kaymaklı Dondurma.
    Hazırlanışı
    Nektarinlerin üçünü yıkadıktan sonra kabuklarıyla birlikte bir kaba rendeleyin, üzerine limon suyunu döküp karıştırın, yumurtayı, sütü, vanilini, şekeri, tuzu ve kabartma tozunu ekleyip iyice çırpın. Karışıma yavaş yavaş unu ekleyin, pürüzsüz ve boza kıvamında bir hamur elde etmeye özen gösterin. Elde ettiğiniz karışımdan her defasında bir kepçe alarak yağsız tavaya dökün, önce bir tarafını sonra diğer tarafını pişirip bu işlemi tüm hamur bitene kadar uygulayın. Kalan nektarinleri ince ince dilimleyin, kreplerin üzerine paylaştırın. Kreplere birer top Carte d’Or Kaymaklı Dondurma koyup katlayarak servis ediniz. Üzerine dilediğiniz bir fıstık cinsini rendeleyerek süsleyebilirsiniz.




    FIRINDA İNCİR VE DONDURMA
    Malzemeler

    6 adet taze incir, 200 g esmer şeker (1,5 bardak), Carte d'Or Sütlü Çikolatalı Dondurma (her bir porsiyona 2 kaşık).
    Yapılışı
    Yağlanmış fırın kabına soyulmuş incirleri dizin. Üstlerine esmer şekeri serpin. Şeker karamelleşene kadar, 180ºC'de ısıttığınız fırınınızda pişirin. Ilık veya sıcak incirleri Carte d'Or Sütlü Çikolatalı Dondurma ile servis yapın. İsteğe bağlı olarak incirlerin içlerine konyak enjekte edilebilir. İsterseniz üzerini çikolatalı sos ile süsleyebilirsiniz.


    BEZELİ KUP

    Malzemeler

    4 adet beze, 20 g çifte kavrulmuş fındık, 60 g bitter çikolata, 10 ml drambui (1 çorba kaşığı), Carte d'Or Çilekli ve Carte d'Or Vanilyalı Dondurma (1'er top).
    Hazırlanışı
    Fındıkları robotta çekin. Çikolatayı benmaride eritin, drambui ile karıştırın. Kuplara 2 adet beze koyun. Üstüne 1 kaşık Carte d'Or Vanilyalı Dondurma'yı yerleştirin. Tekrar beze ve üstüne Carte d'Or Çilekli Dondurma'yı koyarak kabınız dolana kadar devam edin, çikolatalı sos ve fındıkları ekleyerek servis yapın.



    DONDURMA ÜSTÜ KIŞ ŞENLİĞİ

    Malzemeler

    2 adet portakal, 1 adet greyfurt, 1 adet limon, 40 g bal (1/3 kahve fincanı), 30 g iç ceviz (1,5 çorba kaşığı), taze nane, Carte d'Or Light Vanilya ve Çikolatalı Dondurma (1'er top).
    Hazırlanışı
    Portakal ve greyfurtların kabuklarını keskin bir bıçakla soyun. Fileto çıkartarak dilimleyin. Limonun suyunu sıkın ve kabuklarını rendenin geniş tarafıyla rendeleyin. Bal ve 50 ml sıcak su ile tencereye koyun. Bal eriyene kadar karıştırın. Portakal ve greyfurt filetolarını servis tabağına alın. Nane yaprakları ve hazırladığınız sosu ekleyip karıştırın. 2 saat buzdolabında, meyveler sosu çekip soğuyana kadar bekletin. Cevizleri robotta irice çekin. Yağlı kâğıt yaydığınız fırın tepsisine cevizleri koyun. Fırının ızgarasında 2-3 dakika, renkleri değişene kadar ızgara yapın. Salatanın üzerine dondurmayı koyun, üstüne cevizleri ekleyip servis yapın. Ceviz yerine arzuya göre fındık, badem veya fıstık da kullanabilirsiniz. 1 top Carte d'Or Light Vanilyalı ve 1 top Carte d'Or Light Çikolatalı Dondurma ile servis yapın.
     

Sayfayı Paylaş