Çeçen Yemekleri - Dünya Mutfağı

ZeyNoO

٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠
V.I.P
Katılım
5 Ags 2008
Mesajlar
61,909
Beğeniler
6,248
Takım
GALATASARAY
#1
Çeçen Yemekleri - Dünya Mutfağı

SEBZELİ GERZİNİŞ (ÇEÇENİSTAN)

  • 500 gram un
  • 1 kaşık tuz
  • Aldığı kadar su
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet patates
  • 10 adet çalı fasulye
  • 2 adet soğan
  • 2 adet sarmısak
  • 2 adet biber
  • Arzuya göre baharat, tuz
  • Yarım bardak ayçiçek yağı
  • 2 adet domates

Unu, tuzla ve suyla kulak memesi sertliğinde hamur yapın. Yufkaları açın ve biraz ufak doğrayın. Suda haşlayıp bir tepsiye alın. Diğer taraftan soğanları, patlıcanları, patatesleri ve fasulyeleri kavurun. Domatesleri ve ezilmiş sarımsakları da ilave edip haşlanmış hamurun üstüne dökün. Servise hazırdır.
 

ZeyNoO

٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠
V.I.P
Katılım
5 Ags 2008
Mesajlar
61,909
Beğeniler
6,248
Takım
GALATASARAY
#2
KIYMALI GERZİNİŞ (ÇEÇENİSTAN)


  • 1 kilo un
  • 2 kaşık tuz
  • 300 gram orta yağlı kıyma
  • 2 adet soğan
  • Maydanoz
  • Arzuya göre baharat

Hamuru, tuz ve suyla kulak memesi sertliğinde yoğurun ve yufkalar açın. İri iri kesin. Kıyması da soğanları da ince kıyılmış olsun. Maydanoz, tuz ve baharatı da kıymaya katıp yoğurun ve hamurların içine koyun. Kapatıp unlu bir tepsiye dizin. Normal suda 20 dakika haşlayın.
 

ZeyNoO

٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠
V.I.P
Katılım
5 Ags 2008
Mesajlar
61,909
Beğeniler
6,248
Takım
GALATASARAY
#3
SULU GERZİNİŞ (ÇEÇENİSTAN)


  • 1 kilo un
  • 2 kaşık tuz
  • 1 kilo patates
  • Nane, karabiber
  • 4 diş sarımsak
  • 2 tavuk göğüs eti

Hamuru, tuz ve suyla kulak memesi sertliğinde yoğurun ve yufkalar açın. Ufak kareler halinde kesin. Diğer taraftan tavukları suda haşlayıp etlerini ayırın. Tavuk suyunda patatesleri kare kare doğrayıp haşladıktan sonra hamurları da aynı suda haşlayın. Etleri ve sarımsakları da ilave edin. Naneyi yağda yakın ve üstüne dökün.
 

ZeyNoO

٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠
V.I.P
Katılım
5 Ags 2008
Mesajlar
61,909
Beğeniler
6,248
Takım
GALATASARAY
#4
SULU GENLİŞ (ÇEÇENİSTAN)


  • 1 kilo un
  • 2 kaşık tuz
  • 2 tavuk göğüs eti
  • 6 diş sarmısak
  • 4 adet yumurta
  • 1 adet limon
  • Karabiber

Unu, tuz ve suyla kulak memesi sertliğinde hamur yapın.
Yuvarlaklar halinde dizin. Tekrar kısa kısa kesin. Kestiğiniz hamurları yuvarlarken parmak uçlarıyla çekerek şekil verin ve unlu bir tepsiye dizin. Tavuğu suda haşlayın ve etlerini ayırın. Aynı suda hamurları haşlayın ve bir kaba koyun. Ayıklanmış etleri suya dökün ve yumurta sarısını, limonu çırpın. Sulandırıp tavuklu suya koyun ve sarmısağı da ezip ilave edin. Karabiberini de koyup sıcak ve sulu olarak servis yapın.
 

arz-ı hal

şşşşştttttttt
Özel üye
Katılım
29 Ksm 2011
Mesajlar
11,740
Beğeniler
559
Şehir
Beşitaş'ın tam ortası
#5
KIYMALI GERZİNİŞ (ÇEÇENİSTAN)


  • 1 kilo un
  • 2 kaşık tuz
  • 300 gram orta yağlı kıyma
  • 2 adet soğan
  • Maydanoz
  • Arzuya göre baharat

Hamuru, tuz ve suyla kulak memesi sertliğinde yoğurun ve yufkalar açın. İri iri kesin. Kıyması da soğanları da ince kıyılmış olsun. Maydanoz, tuz ve baharatı da kıymaya katıp yoğurun ve hamurların içine koyun. Kapatıp unlu bir tepsiye dizin. Normal suda 20 dakika haşlayın.
bizim memleketimizde yani karabağda bunun adı hangel (hınkal) oluyor:)
 

ZeyNoO

٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠
V.I.P
Katılım
5 Ags 2008
Mesajlar
61,909
Beğeniler
6,248
Takım
GALATASARAY
#7
SOSLU GENLİŞ (ÇEÇENİSTAN)


  • 1 kilo un
  • 2 kaşık tuz
  • 4 adet domates
  • 4 adet soğan
  • 6 diş sarmısak
  • 4 adet biber
  • Yarım bardak ayçiçek yağı
  • 1 kaşık salça
  • Karabiber

Hamuru suyla kulak memesi sertliğinde yoğurun ve uzun yuvarlaklar halinde yuvarlayın. Tuzlu suda 20 dakika haşlayıp pişen hamurları tepsiye dökün. Diğer taraftan soğanı yağda kavurun.
Domatesi, biberi doğrayın. Salçayı, sarmısağı da ezip beraber soğana ekleyin ve sos yapın. Hamurların üstüne yayın ve yanında koyu bir ayranla servis yapın.
 

ZeyNoO

٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠
V.I.P
Katılım
5 Ags 2008
Mesajlar
61,909
Beğeniler
6,248
Takım
GALATASARAY
#8
KUZULU GENLİŞ (ÇEÇENİSTAN)


  • 1 kilo un
  • 2 kaşık tuz
  • 1 kilo kemikli kuzu eti
  • 6 diş sarımsak

Un, tuz, aldığı kadar su karıştırarak kulak memesi sertliğinde hamuru hazırlayın. Birer parmak uzunluğunda hamurları yuvarlayın ve yapılan hamurları unlu bir tepsiye çıkarın. Kuzu etini bol suda tuzla birlikte haşlayın. Aynı suda hamurları da haşlayabilirsiniz. Hamurlar piştikten sonra tepsiye dizin. Kuzu etlerini ezilerek sulandırılmış sarımsakla birlikte hamurların üstüne dökün ve servis yapın.
 

ZeyNoO

٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠
V.I.P
Katılım
5 Ags 2008
Mesajlar
61,909
Beğeniler
6,248
Takım
GALATASARAY
#9
ETLİ KURZUNUŞ (ÇEÇENİSTAN)


  • 1 kilo un
  • 2 kaşık tuz
  • Yarım bardak ayçiçek yağı
  • 500 gram kıyma
  • 4 adet soğan
  • Karabiber
  • 5 diş sarmısak

Unu, aldığı kadar suyla tuzunu da katarak az sertçe hamur yapıp oklavayla yufka haline getirin ve bardakla kesin. (Yapılan yufkalar fazla kalın olmayacak.) Kıymayı ince kıyılmış soğanla karıştırın. İçine baharat, tuz, maydanoz katarak iç hazırlayın. Hazırladığınız içi bardakla kesilen hamurlara doldurup kapatarak un serpilmiş bir tepsiye dizin. Ayrı bir tencerede tuzlu suyla kaynatıp bir tepsiye çıkartın. Üstüne tereyağı eritip dökün. Ayrı bir kapta sarmısağı ezip sulandırın ve hamurların üzerine dökerek servis yapın.
 

ZeyNoO

٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠
V.I.P
Katılım
5 Ags 2008
Mesajlar
61,909
Beğeniler
6,248
Takım
GALATASARAY
#10
YOĞURTLU GERZİNİŞ (ÇEÇENİSTAN)


  • 1 kilo un
  • 2 kaşık tuz
  • Aldığı kadar su
  • 1 kilo patates
  • İstenirse baharat
  • 1 bardak yoğurt
  • 6 diş sarmısak
  • Yarım bardak eritilmiş tereyağı

Patatesleri haşlayıp ezin. Arzuya göre baharatını koyun. Püre halinde olsun. Unu, kaba koyun. Tuz ve suyla sert bir hamur yapın. Oklavayla yufka yapın. Muska şeklinde kesin ve içlerine ezilmiş patateslerini koyup kapatın. Un serpilmiş bir tepsiye dizin ve kaynar suda haşlayın. Su üstüne çıkınca pişmiş sayılır ve süzgece koyun.
Hafif su ile yoğurdu ezin sarmısağı da ezip yağurda katıp iyiçe karıştırın. Toz kırmızı biberi tereyağında yakıp yoğurtla birlikte üstüne dökün.
 

Benzer konular

Top