1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Çeçen Yemekleri - Dünya Mutfağı

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 4 Ocak 2012 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.783
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.063 ÇTL
    Çeçen Yemekleri - Dünya Mutfağı

    SEBZELİ GERZİNİŞ (ÇEÇENİSTAN)

    • 500 gram un
    • 1 kaşık tuz
    • Aldığı kadar su
    • 2 adet patlıcan
    • 2 adet patates
    • 10 adet çalı fasulye
    • 2 adet soğan
    • 2 adet sarmısak
    • 2 adet biber
    • Arzuya göre baharat, tuz
    • Yarım bardak ayçiçek yağı
    • 2 adet domates

    Unu, tuzla ve suyla kulak memesi sertliğinde hamur yapın. Yufkaları açın ve biraz ufak doğrayın. Suda haşlayıp bir tepsiye alın. Diğer taraftan soğanları, [Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız!..], patatesleri ve fasulyeleri kavurun. Domatesleri ve ezilmiş sarımsakları da ilave edip haşlanmış hamurun üstüne dökün. Servise hazırdır.
     
  2. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.783
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.063 ÇTL
    KIYMALI GERZİNİŞ (ÇEÇENİSTAN)


    • 1 kilo un
    • 2 kaşık tuz
    • 300 gram orta yağlı kıyma
    • 2 adet soğan
    • Maydanoz
    • Arzuya göre baharat

    Hamuru, tuz ve suyla kulak memesi sertliğinde yoğurun ve yufkalar açın. İri iri kesin. Kıyması da soğanları da ince kıyılmış olsun. Maydanoz, [Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız!..] ve baharatı da kıymaya katıp yoğurun ve hamurların içine koyun. Kapatıp unlu bir tepsiye dizin. Normal suda 20 dakika haşlayın.
     
  3. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.783
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.063 ÇTL
    SULU GERZİNİŞ (ÇEÇENİSTAN)


    • 1 kilo un
    • 2 kaşık tuz
    • 1 kilo patates
    • Nane, karabiber
    • 4 diş sarımsak
    • 2 tavuk göğüs eti

    Hamuru, tuz ve suyla kulak memesi sertliğinde yoğurun ve yufkalar açın. Ufak kareler halinde kesin. Diğer taraftan tavukları suda haşlayıp etlerini ayırın. Tavuk suyunda patatesleri kare [Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız!..] doğrayıp haşladıktan sonra hamurları da aynı suda haşlayın. Etleri ve sarımsakları da ilave edin. Naneyi yağda yakın ve üstüne dökün.
     
  4. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.783
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.063 ÇTL
    SULU GENLİŞ (ÇEÇENİSTAN)


    • 1 kilo un
    • 2 kaşık tuz
    • 2 tavuk göğüs eti
    • 6 diş sarmısak
    • 4 adet yumurta
    • 1 adet limon
    • Karabiber

    Unu, tuz ve suyla kulak memesi sertliğinde hamur yapın.
    Yuvarlaklar halinde dizin. Tekrar kısa kısa kesin. Kestiğiniz hamurları yuvarlarken parmak uçlarıyla çekerek şekil verin ve unlu bir tepsiye dizin. Tavuğu [Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız!..] haşlayın ve etlerini ayırın. Aynı suda hamurları haşlayın ve bir kaba koyun. Ayıklanmış etleri suya dökün ve yumurta sarısını, limonu çırpın. Sulandırıp tavuklu suya koyun ve sarmısağı da ezip ilave edin. Karabiberini de koyup sıcak ve sulu olarak servis yapın.
     
  5. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    bizim memleketimizde yani karabağda bunun adı hangel (hınkal) oluyor:)
     
  6. yaren*
    Neşeli

    yaren* Herşey olması gerektiği gibi ;) Özel üye

    Katılım:
    24 Haziran 2011
    Mesajlar:
    8.204
    Beğenileri:
    108
    Ödül Puanları:
    4.480
    Yer:
    Kimseye ihtiyacım yok ben kendime bile fazlayım...
    Banka:
    416 ÇTL
    bizdede buna benzer bir yemek var ıslama derler..onu andırdı sanki..
     
  7. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.783
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.063 ÇTL
    SOSLU GENLİŞ (ÇEÇENİSTAN)


    • 1 kilo un
    • 2 kaşık tuz
    • 4 adet domates
    • 4 adet soğan
    • 6 diş sarmısak
    • 4 adet biber
    • Yarım bardak ayçiçek yağı
    • 1 kaşık salça
    • Karabiber

    Hamuru suyla kulak memesi sertliğinde yoğurun ve uzun yuvarlaklar halinde yuvarlayın. Tuzlu suda 20 dakika haşlayıp pişen hamurları tepsiye [Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız!..] Diğer taraftan soğanı yağda kavurun.
    Domatesi, biberi doğrayın. Salçayı, sarmısağı da ezip beraber soğana ekleyin ve sos yapın. Hamurların üstüne yayın ve yanında koyu bir ayranla servis yapın.
     
  8. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.783
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.063 ÇTL
    KUZULU GENLİŞ (ÇEÇENİSTAN)


    • 1 kilo un
    • 2 kaşık tuz
    • 1 kilo kemikli kuzu eti
    • 6 diş sarımsak

    Un, tuz, aldığı kadar su karıştırarak kulak memesi sertliğinde hamuru hazırlayın. Birer parmak uzunluğunda hamurları yuvarlayın ve yapılan hamurları unlu bir tepsiye çıkarın. [Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız!..] etini bol suda tuzla birlikte haşlayın. Aynı suda hamurları da haşlayabilirsiniz. Hamurlar piştikten sonra tepsiye dizin. Kuzu etlerini ezilerek sulandırılmış sarımsakla birlikte hamurların üstüne dökün ve servis yapın.
     
  9. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.783
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.063 ÇTL
    ETLİ KURZUNUŞ (ÇEÇENİSTAN)


    • 1 kilo un
    • 2 kaşık tuz
    • Yarım bardak ayçiçek yağı
    • 500 gram kıyma
    • 4 adet soğan
    • Karabiber
    • 5 diş sarmısak

    Unu, aldığı kadar suyla tuzunu da katarak az sertçe hamur yapıp oklavayla yufka haline getirin ve bardakla kesin. (Yapılan yufkalar fazla kalın olmayacak.) Kıymayı ince kıyılmış soğanla karıştırın. İçine baharat, tuz, maydanoz katarak iç hazırlayın. Hazırladığınız [Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız!..] bardakla kesilen hamurlara doldurup kapatarak un serpilmiş bir tepsiye dizin. Ayrı bir tencerede tuzlu suyla kaynatıp bir tepsiye çıkartın. Üstüne tereyağı eritip dökün. Ayrı bir kapta sarmısağı ezip sulandırın ve hamurların üzerine dökerek servis yapın.
     
  10. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.783
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.063 ÇTL
    YOĞURTLU GERZİNİŞ (ÇEÇENİSTAN)


    • 1 kilo un
    • 2 kaşık tuz
    • Aldığı kadar su
    • 1 kilo patates
    • İstenirse baharat
    • 1 bardak yoğurt
    • 6 diş sarmısak
    • Yarım bardak eritilmiş tereyağı

    Patatesleri haşlayıp ezin. Arzuya göre baharatını koyun. Püre halinde olsun. Unu, kaba koyun. Tuz ve suyla sert bir hamur yapın. Oklavayla yufka yapın. Muska şeklinde kesin ve içlerine ezilmiş patateslerini koyup kapatın. Un serpilmiş bir tepsiye dizin ve kaynar [Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız!..] haşlayın. Su üstüne çıkınca pişmiş sayılır ve süzgece koyun.
    Hafif su ile yoğurdu ezin sarmısağı da ezip yağurda katıp iyiçe karıştırın. Toz kırmızı biberi tereyağında yakıp yoğurtla birlikte üstüne dökün.
     

Sayfayı Paylaş