1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Çemenli Rulo Kat

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Çağlayağmur tarafından 27 Ocak 2013 başlatılmıştır.

  1. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.093
    Beğenileri:
    4.417
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    811 ÇTL
    [​IMG]

    Malzemeler
    1 çay bardağı sıvıyağ 4 kahve fincanı eritilmiş margarin 1,5 çay bardağı yoğurt 1 adet yumurta sarısı 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz şeker 1 paket kabartma tozu 7 su bardağı un 1 çay bardağı çemen 3 yemek kaşığı susam

    Tarif
    Eritip ılıttığınız margarin, sıvıyağ, ve yoğurdu derin bir kaba aktarıp üzerine yumurta sarısı ekleyin. Tuz, toz şeker, kabartma tozu ve unu da başka bir kapta karıştırın. Unlu karışımı tel süzgeçten geçirerek diğer malzemelere ilave edin. Karışımı, malzemeler iyice karışıncaya kadar yoğurun. Hamurdan greyfurt büyüklüğünde parçalar koparıp merdane yardımıyla dikdörtgen şeklinde açın. Birer yemek kaşığı çemeni, yufkaların her tarafına gelecek şekilde yayın. Hamuru uzun kenarından başlayarak rulo yapın. Üzerlerine önceden ayrılmış olan yumurta akını sürüp susam serpiştirin. Ruloları 2 parmak eninde parçalar oluşturacak şekilde dilimleyip fırın kağıdı serilmiş tepsiye yatık şekilde ve aralıklı olarak dizin. Rulokatları 10 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri altın sarısı oluncaya kadar pişirip çıkarın ve sıcak ya da ılık olarak servise sunun. ​
     

Sayfayı Paylaş