1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Çerkez Çorbası

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve KıRMıZı tarafından 18 Ocak 2010 başlatılmıştır.

  1. KıRMıZı
    Aşık

    KıRMıZı TeK BaşıNa CUMHURİYET V.I.P

    Katılım:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    27.175
    Beğenileri:
    4.764
    Ödül Puanları:
    11.580
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Karmaşıkkk
    Yer:
    TÜRKİYE
    Banka:
    349 ÇTL
    MALZEMELER

    500 gr. kuşbaşı kuzu ya da koyun eti
    3 adet taze mısır
    Yarım kg. taze yeşil fasulye
    2 adet kuru soğan
    4 yemek kaşığı margarin
    2 adet küçük kırmızı acı biber
    Yeteri kadar tuz


    HAZIRLANIŞI

    Kuşbaşı etleri, üzerini örtecek kadar su ilavesiyle orta ısıdaki ateşte haşlanmaya bırakalım.
    Haşlanan etlerin üzerine tanelenmiş taze mısır ve en fazla 2-3 santim boyunda bıçakla doğranmış taze yeşil fasulyeleri ekleyelim.
    Çorbamızın kıvamında olması için 1,5 su bardağı sıcak su da ilave edebiliriz. Tuzunu da katarak pişmeye bırakalım.
    Bu arada bir tavaya yağ koyalım. Yağ erir erimez yarım ay şeklinde ama çok ince kıyılmış soğanları ekleyerek rengi hafif kahverengileşinceye kadar kavuralım. Üzerine kırmızı toz biber ekleyip, soğanlı sosumuzun altını kapatalım.
    Mısırlar ve yeşil fasulyeler iyice yumuşayıp yenebilecek kıvama geldiğinde çorba pişmiş demektir. Pişen çorbanın üzerine yukarıda hazırladığımız soğanlı sosu gezdirelim ve servise sunalım.
     

Sayfayı Paylaş