1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Çeşitli Sebzelerin Yenme Yöntemleri

Konusu 'Sofra Düzeni ve Servis' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 23 Ocak 2011 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    Hangi sebze olursa olsun bunları yemek veya kesmek için bıçak kullanmak doğru değildir. Kuşkonmaz dışında tabaklarımıza almış olduğumuz her türlü sebzeleri çatalımızın dişleriyle keserek yememiz doğru olur.

    Ancak resmî veya büyük sofralarda yalnız kuşkonmazı bıçak ile kesmek zorunluluğu vardır. Özel davet veya teklifsiz bir sofarda Avrupa yöntemi haşlama enginarı yapraklarından kopararak emilmesi hoş görüldüğü gibi kuşkonmazı da kalın tarafından tutarak katı yerine kadar ısırarak yenmesinde bir sakınca görülmemektedir.

    Sebzelerin servis edilmelerine gelince; bunları çorba yumurta balık et tavuk yemeklerinden sonra pilav makarna ve börekten önce servis yapmalıdır. Ancak et tavuk veya balık yanlarında garnitür niteliğinde okm sebzeler bu servis yöntemi önemi dışında kalmaktadır.
     

Sayfayı Paylaş