1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Cevizli Bisküvili Balkabağı Pastası

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve MeRciMeK tarafından 13 Şubat 2010 başlatılmıştır.

  1. MeRciMeK
    Masum

    MeRciMeK V.I.P V.I.P

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    8.804
    Beğenileri:
    1.910
    Ödül Puanları:
    7.230
    Banka:
    2.224 ÇTL
    Malzemeler :
    Yarım Balkabağı
    2 Su B. Toz Şeker
    Ceviz
    Bisküvi

    Üzeri İçin:
    1 Paket Toz Şanti
    1,5 Su B. Süt
    Portakallı Çikolata

    Hazırlanışı
    Balkabağını soyuyoruz önce uzunlamasına sonra küçük küçük doğruyoruz. Bir tencerenin içine koyuyoruz. Üzerine şekeri ilave edip kapağını kapatıyoruz.

    Hiç su koymadan pişirdiğimiz balkabağının önce suyunu süzüyoruz ve içine ceviz koyup karıştırıyoruz. Çukur bir kabın içine streç film serip üzerine bisküvileri diziyoruz. Bisküvilerin üzerine balkabağını sıcakken koyuyoruz.

    Bu işlemi kat kat tekrar ediyoruz. En üstü bisküvilerle kapattıktan sonra streç filmiyle ağzını kapatıyoruz. Dolaba koyup soğumaya bırakıyoruz.

    Pastayı mümkünse bir gece bekletmek daha iyi olur.

    Kasemizin ağzını açıp büyük bir tabağa ters çeviriyoruz. Pastanın etrafını az şantiyle kaplıyoruz. Daha sonra şantiyi şanti torbasına doldurup pastamızın tamamını yıldız yıldız şantiyle süslüyoruz.

    Üzerine portakallı çikolatamızdan serperek servise hazır hale getiriyoruz.
     
Benzer Konular
  1. sorumsuz
    Mesaj:
    16
    Görüntüleme:
    1.407
  2. yaren*
    Mesaj:
    9
    Görüntüleme:
    1.437
  3. Joker7238
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    412
  4. Papatya
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    449
  5. ~meLek~
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    489
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş