1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Cevizli burma

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve MeRciMeK tarafından 14 Ocak 2010 başlatılmıştır.

  1. MeRciMeK
    Masum

    MeRciMeK V.I.P V.I.P

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    9.071
    Beğenileri:
    1.871
    Ödül Puanları:
    7.230
    Banka:
    427 ÇTL
    Malzemeler
    2 adet yumurta
    125 gram margarin
    1 su bardağı pudra şekeri
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    2 su bardağı un
    4 çorba kaşığı Hindistan cevizi
    2 adet armut
    1 çay bardağı tozşeker

    Yapılışı
    Armutları soyup rendeleyin. 1 çay bardağı tozşekeri rendeye ekleyip pişirin ve soğutun. Yumurtaları bir kaba koyup şekerle birlikte iyice çırpın. Daha sonra yağ, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyerek hamur yoğurun. Hamurun 1/3'ünü ayırıp geri kalanını yağlanmış tart kalıbına yayın. Üzerine hazırladığınız armut marmeladını yayın. Kalan hamuru ince şeritler halinde yuvarlayıp kafes şeklinde dizin. Önceden ısıtılmış 170°C fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkınca üzerine Hindistan cevizi serpip servis yapın.
     
  2. jeriko

    jeriko Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    4 Kasım 2008
    Mesajlar:
    5.268
    Beğenileri:
    49
    Ödül Puanları:
    4.480
    Meslek:
    657
    Yer:
    Anadolu (bu kadar ayrıntı iyi)
    Banka:
    314 ÇTL
    Cevizli burma deyince aklıma kadayıf gelmişti.Çok leziz bir tarife benziyor.Teşekkürler Mercimek.
     

Sayfayı Paylaş