1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Cevizli Çörek

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve DeNiZ- tarafından 7 Haziran 2013 başlatılmıştır.

  1. DeNiZ-

    DeNiZ- Forumun Delisi =)

    Katılım:
    21 Şubat 2011
    Mesajlar:
    386
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    630
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Eskişehir
    Banka:
    0 ÇTL
    [​IMG]

    Malzemeler:

    1 su bardağı ılıktan biraz sıcak su ya da süt
    2 tatlı kaşığı toz maya
    1 tatlı kaşığı tozşeker
    2 yemek kaşığı yoğurt
    2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
    1 yumurta
    Aldığı kadar un, yaklaşık 4-5 su bardağı
    Aralarına sürmek için:
    3-4 yemek kaşığı eritilmiş kati yağ
    1 cay bardağına yakin zeytinyağı ya da sıvıyağ
    1,5 bardak kadar çekilmiş ceviz içi

    Yapılışı:

    Geniş hamur yoğurma kabına el dayanacak sıcaklıktaki ısıttığınız suya mayayı serpin. Sekeri ilave edip 5 dakika kabarması için bekleyin.

    İçine diğer malzemeleri koyup ele yapışmayan bir hamur yapın, çok kati olmayacak.

    Üzerini plastik folyo ya da nemli bir bezle örtüp oda ısısında 1 saat kadar mayalanması için bırakın.

    Hamurun havasını indirip unlanmış tezgâhta 9-10 tane eşit büyüklükte bezelere ayırın.

    İlk beze yaptığınız hamurdan başlamak suretiyle hamurları az unlu tezgâhta merdane ile biraz açın.

    Sonra elinizle kenarlarından çekiştirerek inceltip büyütebildiğiniz kadar açın. Önce erittiğiniz yağ karışımından fırça ile açtığınız hamura surun.

    Daha sonra her yerine ceviz serpiştirin.

    Uçlarından çekerek rulo seklinde sarıp yağlanmış tepsiye resimdeki gibi gevşekçe yerleştirin kıvırarak.

    Diğer hamurlara da ayni işlemi yaptıktan sonra kalan yağ varsa üstüne surun, susam serpiştirin.

    Tekrar tepside yarım saat kadar mayalanmaya bırakın.

    (185C) dereceli fırında kızarana kadar pişirin.

    Afiyet olsun :)
     

Sayfayı Paylaş