1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Cevizli Güllaç

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve misafir tarafından 7 Ekim 2006 başlatılmıştır.

  1. misafir

    misafir Ziyaretçi

    Cevizli Güllaç

    Malzemeler

    1 paket güllaç (12 veya 14 yaprak),

    2,5 litre süt,

    600 gram toz şeker,

    200 gram ceviz,

    İsteğe göre, 1/2 fincan gül suyu veya vanilya.



    Yapılışı

    1) Sütü toz şekerle birlikte kaynatıp, soğumaya bırakalım.

    2) Süt ılınınca, istediğimiz kadar gül suyu veya vanilya ekleyerek, iyice
    karıştıralım.

    3) Kenarlı bir tepsiye 1-2 kepçe süt döküp, 1 yaprak güllaç koyalım

    4) Üzerine bir kepçe daha hazırladığımız sütten döküp, gerekirse üstten
    bastırarak güllacın sütü çekmesini sağlayalım. Koyduğumuz güllaç yaprağının
    iyice yumuşamasına dikkat edelim..

    5) İkinci güllaç yaprağını da üzerine koyup sütle ıslattıktan sonra, çekilmiş
    ceviz serpelim. iki katta bir ceviz serpmek şartı ile güllaç yaprakları bitene
    kadar aynı işleme devam edelim..

    6) Dizme işlemini bu şekilde bitirdikten sonra, en üste de birkaç kepçe şekerli
    süt döküp, 30 dakika kadar bekleyelim.

    7) Güllaç sütün hepsini çekip yumuşadığı zaman, üstüne rendelediğimiz loğusa
    şekeri ve nar taneleriyle süsleyerek, servis yapabiliriz...
     

Sayfayı Paylaş