1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Cevizli - Kadayıflı Sütlü Rulo

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve LâL tarafından 23 Temmuz 2014 başlatılmıştır.

  1. LâL
    Melek

    LâL ღ GALATASARAY ღ

    Katılım:
    20 Ağustos 2013
    Mesajlar:
    3.445
    Beğenileri:
    2.440
    Ödül Puanları:
    7.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Hafız & Hoca
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    123 ÇTL
    [​IMG]

    Malzemeler:

    Sütlü Bölümü İçin :

    • 5 su bardağı süt
    • 1 su bardağı şeker
    • 1,5 kaşık nişasta (tepeleme değil)
    • 3 kaşık un (tepeleme değil)
    • 1 kaşık tereyağ
    • vanilin
    Kadayıfı için :
    • 2,5 su bardağı kadayıf
    • 1 kaşık tereyağ
    • 2 kaşık şeker
    İçi için:
    • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

    Yapılışı :
    1. Kadayıflarım kavrulmamış idi benim. Bu yüzden, tavaya alıp, kırıntıladım. İçine 1 kaşık tereyağ ve şeker ekleyip kavurmaya başladım. Yeterince kızarınca altını kapatıp soğumaya bıraktım.
    2. Kadayıfları en büyük boy fırın tepsisinin altına düzgün bir şekilde serdim.
    3. Sütlü tatlı için, süt ve şekeri tencereye aldım. Bir kasede, nişasta un karıştırıp, biraz süt ekleyerek incelttim. Nişastalı karışımı süte ekledim. Ocağa alıp, kıvam alıncaya kadar, pişirdim. İndirince içine tereyağ ve vanilin ekleyip, blendırla iyice çırptım.
    4. Kaşık yardımıyla eşit miktarda, tepsiye bu tatlıyı serdim. Soğuyunca dolaba kaldırdım. Rulo olabilmesi için incecik dökülmesi gerekiyor. Ben bu şekilde bir gece dolapta beklettim.
    5. Ertesi sabah, istediğim boy şeritler halinde kestim. Ucuna ceviz içinden koyup, rulo şeklinde sardım. Sararken. elimde, mümkün oldukça düzgün şekil vermeye çalıştım. Bu da zor olmadı. (İnce olmasından dolayı) Afiyet Olsun...
     

Sayfayı Paylaş