1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Cevizli Kıtır Kek

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve eCeL tarafından 25 Temmuz 2013 başlatılmıştır.

  1. eCeL
    Cesur

    eCeL eS geç ! Özel üye

    Katılım:
    19 Haziran 2013
    Mesajlar:
    536
    Beğenileri:
    59
    Ödül Puanları:
    830
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    özgüяℓüк α∂ıηα нєя yer.
    Banka:
    7 ÇTL
    Malzemeler

    1 su bardağı ceviz
    80 gr damla çikolata
    55 gr esmer şeker
    1 yemek kaşığı tarçın
    2 yemek kaşığı un
    110 gr tereyağı
    200 gr toz şeker
    1 yemek kaşığı vanilya esansı
    2 tane yumurta
    215 gr un
    1 yemek kaşığı kabartma tozu
    1 tatlı kaşığı karbonat
    120 gr krema


    [​IMG]

    Hazırlanışı

    Cevizli kek tarifi hazırlanışına ilk olarak ara malzemeleri hazırlayarak başlayacağız. 1 su bardağı cevizi iri şekilde dövün. İçerisine damla çikolataları ekleyin. Esmer şeker, tarçın ve 2 yemek kaşığı unu da ekledikten sonra hepsini güzelce karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı bir kenara ayırın. Şimdi kekimizin hamurunu hazırlayacağız. Oda sıcaklığındaki tereyağını bir kaba alın. İçerisine toz şekeri de ekleyerek mikser yardımı ile güzelce karıştırın. Tereyağı krema kıvamını aldıktan sonra içerisine vanilya esansını ve yumurtaların bir tanesini ekleyerek güzelce karıştırın. Ardından diğer yumurtayı da ekleyerek iyice karıştırın. Ayrı bir kaba un, kabartma tozu ve karbonatı eleyerek koyun. Elediğiniz kuru malzemelerin 1/3 ünü karışıma ekleyip mikser ile önce düşük ardından da yüksek hızda çırpın. Unu karıştırdıktan sonra kremanın yarısını da ekleyerek karıştırmaya devam edin. Kremayı karıştırdıktan sonra kuru malzemelerin kalanını da ekleyerek güzelce karıştırın. Ardından kalan kremanın da tamamını ekleyip iyice karıştırın. Eklediğiniz tüm malzemeler homojen bir şekilde karıştıktan sonra keki pişireceğiniz kabı yağlayın. Hamurun yarısını alıp kaba güzelce yayın. Yaydığınız hamurun üzerine ilk başta hazırladığınız cevizli karışımın yarısını her yere eşit gelecek şekilde dökün. Cevizli malzemeyi ekledikten sonra kalan hamuru da kalıba döküp düzgün bir şekilde yayın. Yaydığınız hamurun üzerine kalan cevizli karışımın da tamamını düzgün bir şekilde dökün. Hazırladığınız hamuru önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Kekiniz piştikten sonra fırından çıkartarak oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Kekiniz soğuduktan sonra kalıbından çıkartın. Kekinizi dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
     

Sayfayı Paylaş