1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Cevizli Tahinli Çörek

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve MeRciMeK tarafından 6 Şubat 2010 başlatılmıştır.

  1. MeRciMeK
    Masum

    MeRciMeK V.I.P V.I.P

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    9.071
    Beğenileri:
    1.871
    Ödül Puanları:
    7.230
    Banka:
    427 ÇTL
    Malzemeler :
    3 Su B. Un
    3 Çorba K. Sıvıyağ
    1 Çay K. Tuz
    Alabildiği Kadar Su

    İç Harcı İçin:
    1 Su B. Tahin
    4 Çorba K. Toz Şeker
    1 Su B. Ceviz
    Sıvıyağ

    Üzeri İçin:
    1 Yumurta Sarısı

    Hazırlanışı
    Geniş bir kabın içine unu, sıvıyağı, tuzu ve alabildiği kadar suyu koyarak hamur haline getiriyoruz. Hamurumuzu oklava yardımıyla iyice açtıktan sonra üzerine sıvıyağı döküyoruz ve elimizle iyice yayıyoruz.

    Tamamen yağlanan hamurumuzu biraz bekletiyoruz. Daha sonra hamuru ellerimizle kenarlarından çekerek biraz daha açıyoruz.

    İnce çekilmiş cevizi hamurun üzerine döküyoruz. Ardından tahin ve şekeri de üzerine serpiştiriyoruz. İç harcını döktüğümüz hamuru kenarlarından kıvırıyoruz ve kesiyoruz.

    Bu şekilde elde ettiğimiz dört parça hamuru yuvarlıyoruz ve yağlanmış tepsiye diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürdükten sonra hamurların üzerine hafifçe bastırarak tepsiye biraz daha yayıyoruz.

    Önceden 180 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
     

Sayfayı Paylaş