1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Cevizli Tarçınlı Kek

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve MeRciMeK tarafından 21 Aralık 2009 başlatılmıştır.

  1. MeRciMeK

    MeRciMeK V.I.P V.I.P

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    8.807
    Beğenileri:
    1.920
    Ödül Puanları:
    7.230
    Banka:
    2.325 ÇTL
    Malzemeler :
    3 yumurta
    3 su bardağı un
    1,5 su bardağı toz şeker
    1 su bardağı sıvıyağ
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı ceviz
    2 havuç
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    1 tatlı kaşığı tarçın

    Hazırlanışı :

    2 adet havucu rendeleyin.Tavaya havuçları alın.Havuçların üzerine yarım su bardağı toz şeker ilave edin ve havuçları
    soteleyin.Karıştırma kabına 3 adet yumurtayı kırın.Yumurtaların üzerine 1.5 su bardağı toz şeker ilave edip ve çırpın.
    Daha sonra üzerine 1 su bardağı sıvıyağ,1 su bardağı süt ilave edin.

    Üzerine 1 tatlı kaşıpı tarçın,soğumuş ve sotelenmiş havuçları,1 paket vanilya ve kabartma tozu,ceviz parçaları ilave edin.Üzerine 3 su bardağı söke unu ilave edin ve karıştırın.Kek labına kek karışmını boşaltın.Üzerine ceviz parçaları ilave edin.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.
     
  2. Safir

    Safir Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    4 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    4.119
    Beğenileri:
    269
    Ödül Puanları:
    3.730
    Banka:
    515 ÇTL
    Favorilerimden. Kabartma tozu yerine karbonat, sankim daha iyi oluyor gibi ;;)
     
  3. MeRciMeK

    MeRciMeK V.I.P V.I.P

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    8.807
    Beğenileri:
    1.920
    Ödül Puanları:
    7.230
    Banka:
    2.325 ÇTL
    Ben pek anlamıyorum aslında annemin destekleriyle yapıyorum:DAnnem kabartma tozunun yanı sıra birazcık karbonat atıp üzerinede 1-2 damla limon damlatıyor ..Ne işe yaradığını tam bilmiyorum ama muhtemelen daha iyi kabarması için : )
     
  4. Safir

    Safir Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    4 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    4.119
    Beğenileri:
    269
    Ödül Puanları:
    3.730
    Banka:
    515 ÇTL
    Benim tecrubelerime göre :D bazı hamurişlerine karbonat harbiden yakışıyor. Hem hamuru sarartıyor hem de tadını değiştiriyor. Dozunu kaçırmamak kaydıyla ;;)
     
Benzer Konular
  1. yaren*
    Mesaj:
    1
    Görüntüleme:
    683
  2. DeNiZ-
    Mesaj:
    6
    Görüntüleme:
    849
  3. ~meLek~
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    530
  4. Safir
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    493
  5. Papatya
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    489
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş