1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

"BENİM DÜNYAM" konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de bu yarışmaya katılıma davet ediyoruz...

Cevizli Tarçınlı Kek

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve MeRciMeK tarafından 21 Aralık 2009 başlatılmıştır.

  1. MeRciMeK
    Masum

    MeRciMeK V.I.P V.I.P

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    9.084
    Beğenileri:
    1.887
    Ödül Puanları:
    7.230
    Banka:
    506 ÇTL
    Malzemeler :
    3 yumurta
    3 su bardağı un
    1,5 su bardağı toz şeker
    1 su bardağı sıvıyağ
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı ceviz
    2 havuç
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    1 tatlı kaşığı tarçın

    Hazırlanışı :

    2 adet havucu rendeleyin.Tavaya havuçları alın.Havuçların üzerine yarım su bardağı toz şeker ilave edin ve havuçları
    soteleyin.Karıştırma kabına 3 adet yumurtayı kırın.Yumurtaların üzerine 1.5 su bardağı toz şeker ilave edip ve çırpın.
    Daha sonra üzerine 1 su bardağı sıvıyağ,1 su bardağı süt ilave edin.

    Üzerine 1 tatlı kaşıpı tarçın,soğumuş ve sotelenmiş havuçları,1 paket vanilya ve kabartma tozu,ceviz parçaları ilave edin.Üzerine 3 su bardağı söke unu ilave edin ve karıştırın.Kek labına kek karışmını boşaltın.Üzerine ceviz parçaları ilave edin.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.
     
  2. Safir
    No Mood

    Safir Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    4 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    4.206
    Beğenileri:
    267
    Ödül Puanları:
    3.730
    Banka:
    174 ÇTL
    Favorilerimden. Kabartma tozu yerine karbonat, sankim daha iyi oluyor gibi ;;)
     
  3. MeRciMeK
    Masum

    MeRciMeK V.I.P V.I.P

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    9.084
    Beğenileri:
    1.887
    Ödül Puanları:
    7.230
    Banka:
    506 ÇTL
    Ben pek anlamıyorum aslında annemin destekleriyle yapıyorum:DAnnem kabartma tozunun yanı sıra birazcık karbonat atıp üzerinede 1-2 damla limon damlatıyor ..Ne işe yaradığını tam bilmiyorum ama muhtemelen daha iyi kabarması için : )
     
  4. Safir
    No Mood

    Safir Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    4 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    4.206
    Beğenileri:
    267
    Ödül Puanları:
    3.730
    Banka:
    174 ÇTL
    Benim tecrubelerime göre :D bazı hamurişlerine karbonat harbiden yakışıyor. Hem hamuru sarartıyor hem de tadını değiştiriyor. Dozunu kaçırmamak kaydıyla ;;)
     
Benzer Konular
  1. yaren*
    Mesaj:
    1
    Görüntüleme:
    559
  2. DeNiZ-
    Mesaj:
    6
    Görüntüleme:
    743
  3. ~meLek~
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    402
  4. Safir
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    344
  5. Papatya
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    337
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş