1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Çibörek (Çiğbörek, çiberek, şiborek)

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Safir tarafından 6 Aralık 2010 başlatılmıştır.

  1. Safir
    No Mood

    Safir Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    4 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    4.205
    Beğenileri:
    264
    Ödül Puanları:
    3.730
    Banka:
    151 ÇTL
    [​IMG]

    6-8 kişi için

    Hamuru için malzemeler;

    1 kg un
    bir tatlı kaşığı (silme) tuz
    su
    Harcı için malzemeler;

    Yarım kg kıyma
    2 adet soğan
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığından biraz az karabiber
    ½ bardak su
    Bir kapta un, tuz su ilave edilerek kulakmemesi yumuşaklığına gelecek kıvamagelinceye kadar karıştırılarak hamuru hazırlanır.

    Diğer kapta soğanlar rendelenerek, üzerine kıyma, tuz, karabiber ve sukarıştırılarak harç hazırlanır.

    Meydana gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak, yaklaşık20 cm çapında daireler oluşturulacak şekilde hamurlar açılır. Hazırlananharç, daire şeklinde açılmış olan hamurun üzerine yarım ay şeklindeince bir tabaka halinde sürülür. Hamurun diğer kısmı harç sürülen tarafınüstüne kapatılarak, harcın dışarıya akmaması için yarım ay şeklinegelen çiböreğin kenarları bir tabakla ya da kapatma tırtılı ile kesilir.

    Hazırlanan çibörekler daha önce bir tencerede kızdırılmış yaklaşık2 kg yağa atılarak, her iki tarafı da hafif pembeleşecek şekilde kızartılır.

    Bizce bazı püf noktaları;

    1- Varsa şöyin kazanda ve kuvvetli bir ateşte pişirin

    2- Harcı biraz sulu olsa daha lezzetli olur, suyu akan çibörek makbuldür, bunun için de harca yarım bardak suyu bir kere ilave etmek yerine yaptıkça, harcın suyunun azaldığını gördükçe su eklenirse çibereklerin çoğu daha sulu olacaktır.

    3- Hamurlar açılırken bir birine yapışmaması için unlamak gerekir. Çiböreğin yağ emip lezzetini kaybetmemesi için harç konulup kapatılmadan önce hamurun ununun silkelenmesi kızarırken az yağ emmesini ve lezzetli olmasını sağlar.

    4- İçine harç konulduktan sonra, bekletilmeden, mümkün olduğu kadar kısa sürede yağa atılıp kızartılmalıdır.

    Ayranla yenilmesi tavsiye olunur. Afiyet olsun...


    Tarif : Meliha Gence

    Derleyen : Dilek Gence​
     
    kAşİf bunu beğendi.
Benzer Konular:
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş