1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Çiğ Börek Tarifi (Çibörek)

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 17 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.260
    Beğenileri:
    5.766
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.913 ÇTL

    Çiğ Börek Nasıl Yapılır
    En Güzel Çiğ Börek Tarifi


    [​IMG]

    Malzemeler

    3 su bardağı un
    1 yemek kaşığı sirke
    Tuz
    Su
    2 yemek kaşığı zeytinyağı

    İç harcı için

    250 gr az yağlı kıyma
    1 soğan
    Tuz
    Karabiber
    4-5 yemek kaşığı su

    Kızartmak için
    ayçiçek yağı

    Hazırlanışı

    Geniş bir kapta un, tuz, sirke, zeytinyağı ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar su ekleyip yoğurun.
    Üzerini nemli bezle örterek 15-20 dakika dinlenmeye bırakın.
    Bu arada kıymaya tuz, karabiber ve rendelenmiş soğanı ekleyin.
    Su ekleyip yumuşak bir kıvam elde edin.
    Dinlenen hamurdan cevizden biraz iri bezeler yuvarlayın ve küçük tabak büyüklüğünde açın.
    Açtığınız hamurun bir tarafına 1 yemek kaşığı kıyma harcını ekleyin ve kaşığın tersiyle yayın.
    Diğer tarafını harcın üzerine kapatın. Kenarlarına çatalın ucuyla bastırıp iyice kapatın.
    Geniş ve derin bir tencerede bol ayçiçek yağını kızdırın. İyice kızınca börekleri arkalı önlü kızartın. Sıcak servis yapın.

    Lezzet Dergisi'nden alınmıştır.

    *
    *
    *

    Arda Türkmen'in Çibörek tavsiyesi;

    Börekleri çok bekletmeden kızartırsanız daha iyi sonuç alırsınız.
    Geniş ve derin bir tencerede kızartın.

     
    MeRciMeK bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş