1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Çiğ Tüketildiğinde Şifa Yerine Geçen Yiyecekler

Konusu 'Alternatif Tıp' forumundadır ve TeBeSSüm tarafından 25 Kasım 2017 başlatılmıştır.

  1. TeBeSSüm
    Melek

    TeBeSSüm Pamuk Prenses ツ Süper Moderatör

    Katılım:
    19 Eylül 2006
    Mesajlar:
    3.114
    Beğenileri:
    3.046
    Ödül Puanları:
    9.080
    Cinsiyet:
    Kadın
    Banka:
    3.431 ÇTL
    İşte beslenme uzmanları tarafından çiğ olarak tüketilmesi gereken yiyecekler...

    [​IMG]

    BROKOLİ
    Brokoli kanserle mücadelede oldukça yararlı bir besindir. Özellikle çiğ hali pişirilmişinden 3 kat daha faydalıdır.

    [​IMG]

    LAHANA
    Eğer lahanayı pişirirseniz içinde bulunan mirosinaz enzimini yok eder. Bu enzim kanser oluşumunu engelleyen çok önemli bir enzimdir. eğer lahananın kanser hastalıklarından korumasını istiyorsanız çiğ olarak tüketmeniz gerekiyor.

    [​IMG]

    SOĞAN
    Yemeklere kavrulmuş bir şekilde bulunan soğan, sağlık açısından herhangi bir önem teşkil etmiyor. Ancak çiğ olarak tüketilen soğan bağışıklık sistemini koruma altına almasının yanında kalp hastalıklarından koruyor.

    [​IMG]

    SARIMSAK
    Soğan gibi sarımsağında çiğ olarak tüketilmesi gerekiyor. Çiğ sarımsakta bulunan kükürt bileşenleri kanser ile mücadelede oldukça etkilidir. Pişirmek bu etkiyi yok eder.

    [​IMG]

    KARNABAHAR
    Yağ ve karbonhidrat bakımından düşük, folik asit, lif ve C vitamini açısından zengin bir sebzedir. Besleyici değeri çok yüksek olan karnabahar, diğer tüm Turpgiller ailesinin üyelerinde olduğu gibi kanserle mücadele eden maddeler içermektedir. Farklı ve lezzetli bir karnabahar ziyafeti için karnıbaharı rendelemeyi deneyin. Bunu doğranmış kırmızı biber, siyah zeytin, kapari, zeytinyağ ve limon suyundan oluşan salataya ekleyin.

    [​IMG]

    KARA LAHANA
    Eski çağlarda Avrupa'da en yaygın olarak tüketilen sebzelerden birisi de kara lahanadır. Kanserle mücadele etme özelliğinin yanı sıra, kara lahanada yüksek oranda C ve K vitaminleri, kalsiyum bulunmaktadır. Bunların yanı sıra kadınlarda menapoz döneminden önce meme kanserini engellemeye ve yaşa bağlı makula dejenerasyonunu (sarı nokta hastalığı) önlemeye yardım eden beta karoten bulunmaktadır. Lezzetli ve basit bir çiğ kara lahana salatası için lahanayı doğrayın, içine zeytinyağı, limon ve kara biber ekleyebilirsiniz.​
     
    Papatya bunu beğendi.
  2. buhurdan
    Buhranda

    buhurdan Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    12 Ocak 2013
    Mesajlar:
    3.717
    Beğenileri:
    1.661
    Ödül Puanları:
    5.730
    Banka:
    4.574 ÇTL
    bu nasıl bi cümle ya sadece beslenme uzmanları mı çiğ tüketecek beslenme uzmanları olmayanlar napsın peki? :D
     

Sayfayı Paylaş