1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Çiğ Yumurta Daha Mı Faydalı

Konusu 'Alternatif Tıp' forumundadır ve ~meLek~ tarafından 12 Ocak 2014 başlatılmıştır.

  1. ~meLek~
    Cadı

    ~meLek~ GalataSaray'ım

    Katılım:
    15 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.052
    Beğenileri:
    188
    Ödül Puanları:
    3.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci (:
    Yer:
    Napcan geLcenmi ki?
    Banka:
    109 ÇTL

    Yumurtanın antioksidan açısından çok zengin olduğu ortaya çıkarıldı.

    Mısır ve buğday ile beslenen tavukların yumurtalarındaki antioksidan seviyesinin elmadakinden iki kat fazla olduğu kaydedildi. Ayrıca 2 adet çiğ yumurtadaki antioksidan seviyesinin 25 gram kızılcığa eşdeğer olduğu da ölçüldü.
    Yumurtada antioksidanların yanı sıra vücuda faydalı aminoasitler de bulunuyor.
    Yumurtadaki antioksidanların sarı rengi verdiği biliniyor. Bilim adamları yumurtada bulunabilecek diğer antioksidanları araştırıyor.
    Yapılan araştırma pişmiş yumurtanın antioksidan seviyesini %50 oranında kaybettiğini de gösteriyor.
    Bazı uzmanlar ise yumurtanın kolesterolü yükselttiğine dikkat çekerek fazla tüketmenin zararlı olacağını belirtiyor.
     

Sayfayı Paylaş