1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Çiğden Patlıcan Kebabı Tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve BeReNN tarafından 3 Kasım 2011 başlatılmıştır.

  1. BeReNN
    Uykumvar

    BeReNN Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    30 Nisan 2011
    Mesajlar:
    8.855
    Beğenileri:
    254
    Ödül Puanları:
    5.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    Istanbul, Turkey
    Banka:
    289 ÇTL

    Malzemeleri




    Çiğden Patlıcan Kebabı

    1 kg. patlıcan
    3 diş sarımsak
    1 adet havuç
    2 adet domates
    2 baş soğan
    2 adet yeşil sivribiber
    400 gr. kuşbaşı, yağlı koyun eti
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
    Yeterince tuz, biber

    YAPILIŞI:
    Tencereye iki kaşık zeytinyağı koyup içinde kuşbaşı etleri kavurunuz. Soğanları küçük küçük doğrayıp ilave ediniz. Domatesleri sıcak suya batırıp kabuklarını soyduktan sonra keskin bıçakla küçük küçük tencerenin içine doğrayınız. Yeşilbiberleri uzunlamasına ince ince doğrayıp tencereye atınız. Patlıcanları iyice yıkayıp kabuğunu soymadan halka halka keserek tencereye atınız. Bu ara devamlı karıştırmayı ihmal etmeyiniz. Hepsinin üstüne tuzunu, biberini ekiniz. Sarmısak ve havuçları küçük küçük doğrayıp tencereye ilave edip karıştırınız. Önce harlı ateşte sebzeler suyunu alınca ateşi kısıp, ağır ağır 45 dakika kadar tıkırdatarak pişiriniz. En son dakika ince kıyılmış maydanozları serpip sıcak sıcak ikram ediniz.

    Not: Sebzelerin saldığı su az gelirse, çok az sıcak su ilave ediniz. Bu kebabın özelliği salçasının az oluşudur.
     

Sayfayı Paylaş