1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Çikolata çanağında vanilyalı krema

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 26 Mayıs 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    MALZEMELER:

    ÇİKOLATA ÇANAĞI:

    200 gr bitter kuvertür çikolata ( sütlü de kullanabilrsiniz ) ya da her ikisini eşit miktarda da kullanabilrsiniz.
    Krema için:
    2.5 bardak Süt
    3 çorba kaşığı un
    1 yumurta sarısı
    1 çay bardağı şeker
    1 paket vanilya
    50 gram margarin
    Üzeri için: çilek

    YAPILIŞI:

    1) Çikolata benmari usulu eritilir. ( Derin bir tencerenin içersinde su kaynatılır. Kaynayan tencerenin üzerine suya deymecek şekilde cam bir kap yerleştirilir. Çikolatalar cam kaseye küçük küçük kesilir ve alttaki suyun sıcaklığı ile arada karıştırılmak sureti ile eritilir. )
    2)İstenilen boy muffin kaplarına eritilen çikolata bir fırça yardımı ile sürülür. Sonra dolaba kaldırılıp donması beklenir. Donduktan sonra çıkartılır tekrar çikolata sürülür ve dolaba kaldırılır. Bu işlem yaklaşık 5 kez yapılır. Özellikle kenarlarına çok dikkatli sürülür. 1 gece dolapta bekletilir.
    3) Krema için derin bir tencerede margarin ve vanilya haricindeki tüm malzemeler çırpılır. Ocağın üzerine alınarak sürekli karıştırılmak sureti ile pişirilir.
    4) Altı kapandıktan sonra margarin ve vanilyası eklenip 10 dakika mikser ile çırpılır.
    5) Üzerine streç film kaplanıp oda ısısına geldikten sonra 1 gece dolapta bekletilir.
    6) Ertesi gün Çanaklar için çikolatalardan muffin kağıtları dikkatlice sökülür. Hemen dolaba kaldırılıp yumuşaması engellenir.
    7) Krema tekrardan çırpılır ve çikolata çanaklarına doldurulur.
    8) Üzerine de Çilekler batırılıp servis esnasına kadar dolapta bekletilir.

    AFİYET OLSUN
     

Sayfayı Paylaş