1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Çikolata Hakkında 21 Enteresan Bilgi

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve kAşİf tarafından 5 Haziran 2015 başlatılmıştır.

  1. kAşİf
    Cesur

    kAşİf Düşünmek lazım.. Moderatör

    Katılım:
    15 Eylül 2014
    Mesajlar:
    4.495
    Beğenileri:
    6.751
    Ödül Puanları:
    9.080
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    kaşif
    Banka:
    2.465 ÇTL
    Tadıyla ve kokusuyla hepimizin tutkusu olan çikolata hakkında hiç bilmediğiniz 21 gerçeği sizin için araştırdık.
    [​IMG]
    1. Antioksidanlar
    Çikolata üzerine yapılan güncel araştırmalar, kakaosu yoğun olan bitter çikolatanın, güçlü bir antioksidan deposu olduğunu gösteriyor. Ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu bir etkisi var.
    2. Enerji
    Minik bir ısırık sayesinde; 45 metre yürümek için gerekli olan enerjiyi sağlamış olursunuz.
    3. Mutluluk
    Çikolatanın mutluluk verdiği bir şehir efsanesi değil. Kakaonun içerdiği biyoaktif besin bileşenleri ve magnezyum, vücutta serotonin adı verilen mutluluk hormonunun salgılanmasına sebep oluyor. Bu durum, aynı zamanda çikolatanın doğal bir antidepresan olduğunu şeklinde de yorumlanıyor.
    4. Tüketim
    Sadece Amerika'da tüketilen miktar, yıllık yaklaşık 1.3 milyar ton civarında.
    5. Tat Bileşenleri
    Çikolatanın kimyasal analizini yapsak, içinde 600'ün üzerinde tat ve koku bileşeni taşıdığını görürüz. Bu rakam kırmızı şarap için sadece 200'dür.
    6. Suikast Aracı
    II. Dünya Savaşı sonrasında ortaya çıkan bir mektup; Nazilerin, Winston Churchill'i içine patlayıcı düzenek yerleştirilmiş bir paket çikolatayla öldürmeyi planını, gün yüzüne çıkarmıştır.
    7. 4. Tür
    Piyasada pek bulunmasa da, kullanılan temel malzemeye göre, üç ana başlık altında toplanan, çikolata çeşitlerinin (siyah, beyaz, kahve), sarı renkte olan bir çeşidi daha vardır.
    8. Obezite ve Diyabet
    Bilim insanlarından oluşan bir ekibin yaptığı araştırma; bitter çikolatada bulunan bazı maddelerin, obeziteyi ve Tip2 diyabeti engellemeye yardımcı olabileceğini gösteren kanıtlara ulaştılar.
    9. Diş Çürüğü
    Belki inanmayacaksınız ama yapılan bir araştırma, kakao çekirdeğinde bulunan bir maddenin, diş çürümesine karşı koruyucu etkiye sahip olduğunu ortaya çıkardı.
    10. Fındık ve Badem
    Dünyada her yıl üretilen fındığın %20'si, badem ise %40'ı çikolata ürünlerinde kullanılıyor.
    11. Mineraller
    Siyah çikolatada, sağlığımız için son derece faydalı olduğu bilinen; çinko, selenyum ve potasyum gibi mineraller bulunuyor.
    12. Yaşlanmayı Geciktirici Çikolata
    İngiltere merkezli bir firma olan Lycotec'in çıkardığı 'Esthechoc' adlı çikolatanın, yaşlanmayı geciktiren özellikte olduğu iddia ediliyor.
    13. Cilt Güzelliği
    Yine yapılan bazı araştırmalar, çikolatanın cildi güzelleştirdiğini göstermiştir.
    14. Alman Pastası
    Adı sizi yanıltmasın. Bu pastanın Almanlarla olan tek ilgisi, tarifi bulan kişinin soyadı. Adamımız Sam German ve kendisi bir Amerikan vatandaşı.
    15. Ömrü Uzatıyor
    Harvard Üniversitesi'nde 8 bin erkek üzerinde yapılan araştırma, çikolatanın ömrü uzattığını da ortaya koydu. Çikolata yiyenlerin ömürlerinin en az bir yıl uzadığını belirten uzmanlar, bunu içindeki antioksidan maddelere bağlıyor.
    16. Çikolata Koklama Makinesi
    Mucidin adı Dominique Persoone. Kendisi bir çikolata üreticisi. Ürettiği bu makine sayesinde ise şimdilerde gayet keyifli bir yaşam sürüyor. Çünkü icadı sayesinde hatırı sayılır miktarda para kazandı. Cihazın, kullananlarda mutluluk hissi uyandırdığı söyleniyor.
    17. Beyin Aktivitesini Artırıyor
    MR çekiminden kısa süre önce kakaolu içecek içmiş kişiler üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, bu kişilerde beyin aktivitesinin kayda değer bir oranda arttığı gözlenmiş.
    18. Beyaz Ama Çikolata Değil!
    Şeker, tatlandırıcı ve süt ilaveli kakao yağı ile üretilen beyaz çikolatanın, içinde kakao kütlesi bulunmamaktadır. Yani aslında çikolata değildir.
    19. Boykot
    1947 yılında, Kanadalı çocuklar, çikolata fiyatlarının 5'den 8 sent'e çıkması sonucunda, tarihteki ilk çikolata boykotunu başlatırlar.
    20. Kilo Vermek
    Çikolata ve kilo arasındaki ilişkiyi inceleyen bir araştırma için, aşırı kilolu ve obez katılımcıların beslenme diyetlere, her gün bir miktar çikolata ve şeker eklenir. İnceleme sonunda katılımcıların 4 ayda 5 kilo verdikleri görülür.
    Çalışmayı yürüten Kathryn Piehowski, "Diyet yapan kadınlar genellikle kendilerini en sevdikleri yiyeceklerden mahrum bırakmaları gerektiğini düşünürler. Oysa ki durum böyle değildir. Eğer kontrollü bir şekilde tüketilirse sevilen yiyecekler diyete zarar vermez" diye konuştu.
    21. Hamilelik
    Yapılan bilimsel araştırmalar, çikolatanın içinde bulunan 'theobromine' adlı bir bileşenin; hamile kadınların 'preeklampsi' rahatsızlığına yakalanma şansını düşürdüğünü ortaya koyuyor
     

Sayfayı Paylaş