1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Çikolatalı bademli baklava

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 5 Ekim 2014 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.311
    Beğenileri:
    5.869
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    5.580 ÇTL


    Çikolatalı bademli baklava tarifi
    Çikolatalı ve bademli baklava tarifi
    Bademli baklava tarifi
    En güzel baklava tariflerinden biri...

    Baklava denince akla en başta bayram gelir değil mi. :)
    Bu bayram da klasik cevizli, fıstıklı baklava dışında bir deneme yaptık. Bademli baklava! Kulağa hoş geliyor değil mi?
    Bir deneyin. Pişman olmayacaksınız.
    Misafirleriniz ve evdekiler bu tada bayılacak! ;)


    [​IMG]

    Malzemeler

    8 su bardağı un
    10 çorba kaşığı erimiş tereyağı
    1 su bardağından 3 parmak eksik yoğurt
    1 su bardağından 3 parmak eksik erimiş siyah çikolata
    2 adet yumurta
    ¼ su bardağı su
    ½ çay kaşığı tuz


    Nişasta (Hamuru açmak için)


    1.5 su bardağı çekilmiş badem içi

    Şerbeti için

    4 su bardağı su
    4 su bardağı toz şeker
    1 tatlı kaşığı limon suyu


    Şerbetin Hazırlanışı

    Su ve şekeri karıştırıp, kaynatın. Limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın.


    Baklavanın hazırlanışı

    Geniş bir karıştırma kabına un, yoğurt, yumurta, tuz ve suyu koyup yoğurun.
    Bitter çikolatayı benmari üsulünde eritin.
    Hamura yavaş yavaş erimiş çikolatayı ekleyin. Hazırladığınız çikolatalı hamurun üzerini kapatarak bir saat dinlendirin. Hamuru 10 eşit parçaya bölün. Tezgaha nişasta serpip, her bir bezeyi oklavayla ince ince açın. Fırın tepsinizi yağlayın. Her bir yufkanın arasına yağ sürerek 5 kat döşeyin. 5. Yufkanın üzerine, badem içini serpin. Diğer yufkaları da aynı şekilde yağlayıp kat kat yerleştirin. Hamuru küçük karelere dilimleyip, üzerine zeytinyağını kızdırarak dökün. 180 derecede, üzeri kızarana kadar pişirin. Baklavayı fırından çıkardıktan sonra, tepsi kenarında birikmiş fazla yağı dökün.
    Baklava orta sıcaklıkta olmalı. Şerbeti kaynar vaziyette verin.

    Bir tavsiye verelim baklavayı şuruplayınca üzerini kapatmayın çekene kadar.
    Bu kez babaannenizi dinlemeyin... ;)


    Tarif alıntıdır.

     
    SAHRA_BUSE ve katip bunu beğendi.
  2. Katip
    Hoşgörülü

    Katip Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2013
    Mesajlar:
    1.761
    Beğenileri:
    2.395
    Ödül Puanları:
    5.580
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    ?
    Yer:
    Uzaklarda ...
    Banka:
    91 ÇTL
    Dayanmam işte baklavaya.Artık yaparsın benide çağırırsın :)
     
  3. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.311
    Beğenileri:
    5.869
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    5.580 ÇTL
    Yok yahu. Şerbetli tatlılardan pek anlamam ben. Hazır alırız sıkıntı yok ;)
     
    katip bunu beğendi.
  4. Katip
    Hoşgörülü

    Katip Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2013
    Mesajlar:
    1.761
    Beğenileri:
    2.395
    Ödül Puanları:
    5.580
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    ?
    Yer:
    Uzaklarda ...
    Banka:
    91 ÇTL
    Yok hazır olmasın sen yap daha ne olursa :)
     
  5. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.311
    Beğenileri:
    5.869
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    5.580 ÇTL
    Ben almıyım ya... :D
     
  6. Katip
    Hoşgörülü

    Katip Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2013
    Mesajlar:
    1.761
    Beğenileri:
    2.395
    Ödül Puanları:
    5.580
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    ?
    Yer:
    Uzaklarda ...
    Banka:
    91 ÇTL
    Tatlı olsun ne olursa olsun hadi razı oldum :D
     
  7. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.311
    Beğenileri:
    5.869
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    5.580 ÇTL
    Her yiyecekte yeteri kadar şeker var bence fazla tatlı tüketmemelisin. ( Diyene bak :D ) Tamam tamam, bir daha ki bayrama katip. ;)
     
  8. Katip
    Hoşgörülü

    Katip Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2013
    Mesajlar:
    1.761
    Beğenileri:
    2.395
    Ödül Puanları:
    5.580
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    ?
    Yer:
    Uzaklarda ...
    Banka:
    91 ÇTL
    Doktor dedi istediğin kadar ye vücudun istiyor zararı yok:)
    Bak unutmam bilesin isterim ona göre :)
     
  9. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.311
    Beğenileri:
    5.869
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    5.580 ÇTL
    O nasıl doktormuş. Ehliyetini kasaptan mı almış manavdan mı. Yanlış biliyor sen dinleme onu.
    Sözüm özdür benim, rahat ol. ;)
     
  10. Katip
    Hoşgörülü

    Katip Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2013
    Mesajlar:
    1.761
    Beğenileri:
    2.395
    Ödül Puanları:
    5.580
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    ?
    Yer:
    Uzaklarda ...
    Banka:
    91 ÇTL
    Eh nasip kısmet anlaştık
     
    Papatya bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş