1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Çikolatalı Baklava Tarifi / Çikolatalı Baklava Nasıl Yapılır ?

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 8 Ocak 2013 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.771
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.918 ÇTL


    [​IMG]


    Malzemeler:


    3 adet yumurta,
    3 çorba kaşığı yoğurt,
    3 çorba kaşığı sıvıyağ,
    1 çorba kaşığı sirke,
    Aldığı kadar un,
    3 çorba kaşığı kakao.

    İç Malzemeleri:

    300 gram iri kıyılmış ceviz içi,
    1 su bardağı damla çikolata.

    Hamuru Açmak İçin Malzemeler:

    1 su bardağı nişasta,
    1 su bardağı kakao,
    250 gram margarin,
    250 gram tereyağı.

    Şerbeti İçin Malzemeler:

    4 su bardağı su,
    4 su bardağı şeker,
    Yarım limon.

    Hazırlanışı:

    Öncelikle hamur malzemesi olan yumurta, yoğurt, sıvıyağ, sirke, un ve kakaoyu derin bir kaba alın. İyice yoğurup yumuşak bir hamur elde edin. Folyoya sarıp yarım saat dinlendirin. Hamurdan 15 beze koparın 1 su bardağı nişasta ve 1 su bardağı kakaoyu eleyin. Bezeleri tepsiden daha büyük açın. Tepsiyi yağlayın. 250 gram tereyağı ve margarini eritin.

    Yufkaların üç adetini bırakıp, kalanların her birini dört parçaya ayırın. 2 kat tepsiye serin. Üzerine yağ gezdirin. 4 kattan sonra da çikolata ve cevizli harcı koyun. Parçalanmamış yufkalar kalana kadar her iki katta bir yağ gezdirip, dört katta bir de çikolatalı malzemeden serpin. En üste sağlam olan yufkaları serin. Kalan yağı üzerine gezdirin.

    Tepsiyi çevire çevire dilediğiniz şekilde kesin. Önceden ısıtılmış kızgın fırına baklavayı koyup sonra fırının ayarını 150 dereceye getirin. Üzeri kızarana dek pişirin. Bu arada şerbeti hazırlayın. Bunun için su ve şekeri kaynatın. Ocaktan aldığınız şerbete limon suyunu katın. Fırından aldığınız baklava sıcakken üzerine sıcak şerbeti gezdirin. Baklava şerbeti çekince üzerine çikolata sosu ve antep fıstığıyla servis yapın.

    Afiyet olsun...

     

Sayfayı Paylaş