1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Çikolatalı Bayat Ekmek Tatlısı

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve ~meLek~ tarafından 30 Kasım 2013 başlatılmıştır.

  1. ~meLek~
    Cadı

    ~meLek~ GalataSaray'ım

    Katılım:
    15 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.052
    Beğenileri:
    188
    Ödül Puanları:
    3.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci (:
    Yer:
    Napcan geLcenmi ki?
    Banka:
    109 ÇTL


    Malzemeler:


    - 8 dilim tost ekmeği
    - 3 adet yumurta
    - 600 ml süt
    - 1 paket sütsüz çikolata
    - 50 gram toz şeker
    - 1 yemek kaşığı kakao
    - 1 tatlı kaşığı tarçın

    Üzeri İçin:
    - 4 yemek kaşığı krema

    HAZIRLANIŞI:


    Tost ekmeklerinin üzerine Sana ekmek üstü sürün. Dış kabuklarını kesip, ortadan bıçak yardımıyla üçgen olarak ikiye bölün.

    Çikolatayı rendeleyin. Derin bir kabın içerisine önce yumurtaları kırıp, tazeliklerini kontrol ettikten sonra sütü, şekeri, kakaoyu ve rendelenmiş çikolatanın yarısını ilave edip iyice çırpın.

    Isıya dayanıklı bir fırın tepsisinin içine Sana ekmek üstü ile yağladığınız tost dilimlerini birbirlerinin üzerine gelecek şekilde dizin. Daha sonra ekmeklerin üstüne tarçını serpin.

    En son olarak çırptığınız, sütlü karışımın hepsini yavaşça Sana Ekmek Üstü'lü ekmeklerin üzerine gezdirin. Önceden 185°C'de ısıttığınız fırında 35-40 dakika pişirin.
     

Sayfayı Paylaş