1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Çikolatalı İtalyan Ekmeği

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve dderya tarafından 18 Ekim 2013 başlatılmıştır.

  1. dderya
    Ayyaş

    dderya kOkOşŞ Süper Moderatör

    Katılım:
    29 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    11.330
    Beğenileri:
    7.517
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    izmir :)
    Banka:
    90 ÇTL
    Çikolatalı İtalyan Ekmeği

    [​IMG]



    Malzemeler:

    • 2 bardak beyaz un
    • ¾ tatlı kaşığı instant kuru maya
    • ¾ tatlı kaşığı tuz
    • 3 çorba kaşığı şeker
    • 2 dolu çorba kaşığı kakao
    • ½ bardak su
    • ¼ bardak süt
    • 50 gram tereyağı, eritilmiş
    • 1 kare paket bitter çikolata (80 gram)

    Yapılışı:

    Eğer elle yapıyorsanız unu, kakaoyu, tuzu, şekeri ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın.
    Oda sıcaklığındaki sütü, suyu ve eritilmiş tereyağını ilave ederek hamurunuzu 4-5 dakika yoğurun.
    Hamurunuz yumuşakça ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır.
    Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, kakaoyu, tuzu, şekeri ve kuru mayayı mikser kabına alın.
    Oda sıcaklığındaki sütü, suyu ve eritilmiş tereyağını ilave ederek hamurunuzu iyice karışana kadar 2 - 3 dakika yoğurun.
    Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır.
    Hamurunuzu bir beze haline getirip ağzı kapalı bir kaba alıp hacmi iki katına çıkana kadar veya 2-3 saat mayalanması için bekletin.
    Hazırladığınız hamuru mutfak tezgahına alıp 2-3 dakika yoğurun ve küçük küçük doğranmış çikolatayı ilave edip düzgün bir beze haline getirin.
    İyice yağlanmış 17- 18 cm çapındaki yuvarlak bir fırın kalıbına yerleştirin ve ılık bir yerde 1 saat mayalanmaya bırakın.
    (Fırın kabı kullanmak istemezseniz hamuru düzgün bir beze yaparak iyice unlanmış fırın tepsisine de yerleştirebilirsiniz.
    Ancak pişme süresi 10-15 dakika kısaltılmalı.)
    Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 45 dakika ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin.
    Fırından çıktıktan sonra bir nihalenin üstüne alıp 10 dakika sonra ekmeği çıkarın.
    Ekmeği bir soğutma teline alıp 30 dakika beklettikten sonra servis edin.
    Afiyet olsun…
     

Sayfayı Paylaş