1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Çikolatalı Kestaneli Pasta

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve MeRciMeK tarafından 6 Şubat 2010 başlatılmıştır.

  1. MeRciMeK
    Masum

    MeRciMeK V.I.P V.I.P

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    9.071
    Beğenileri:
    1.871
    Ödül Puanları:
    7.230
    Banka:
    427 ÇTL
    [​IMG]
    Malzemeler :
    Keki İçin:
    5 Yumurta
    1 Su B. Toz Şeker
    5 Çorba K. Un
    1 Paket Kabartma Tozu
    1 Paket Vanilya
    Yarım Çay B. Su

    Kreması İçin:
    2,5 Su B. Süt
    1 Su B. Toz Şeker
    3 Çorba K. Un
    1 Çorba K. Nişasta
    1 Çorba K. Kakao

    Şantisi İçin:
    2 Poşet Toz Şanti
    1,5 Su B. Süt

    Üzeri İçin:
    1 Kase Kestane Şekeri
    14 Adet İkramlık Çikolata

    Hazırlanışı
    Bir kabın içine yumurtaları kırıyoruz. Toz şekeri de ekleyip çırpıcıyla karıştırıyoruz. Yüksek ayarda köpürene kadar karıştırdıktan sonra un, vanilya ve kabartma tozunu ekliyoruz.

    Karışıma suyu da ekledikten sonra tekrar çırpıyoruz. Hamurun kıvamı yumuşak olmalı. Hazır olunca yağlanmış pasta kalıbına döküyoruz ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişiriyoruz.

    Kreması için; bir tencerenin içine sütü, şekeri, unu, nişastayı ve kakaoyu koyup karıştırıyoruz. Fırından çıkardığımız keki ikiye bölüyoruz ve alt katını kalıbımızın içine yerleştiriyoruz.

    Üzerine hazırladığımız kakaolu kremayı koydutan sonra krokan döküyoruz. Daha sonra kekin diğer kısmını ters olarak koyup soğumasını bekliyoruz. Pastamız soğuduktan sonra üzerini ve etrafını krem şantiyle kaplıyoruz.

    Kestane şekerlerimizi dizip benmari usülü eritilmiş çikolatayı da üzerine döküyoruz. İsteğe göre pastamızın üstüne çekilmiş antep fıstığı ve şekerleme koyarak da süsleyebiliriz.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 2 Ağustos 2015
  2. YoRuMSuZ
    Avare

    YoRuMSuZ Biz işimize bakalım!

    Katılım:
    7 Haziran 2006
    Mesajlar:
    24.433
    Beğenileri:
    7.360
    Ödül Puanları:
    11.330
    Cinsiyet:
    Bay
    Banka:
    8.871 ÇTL
    Sigarayı bırakalı bu tür konulara göz atmaya başladım nedense :D Eskiden yemek tarifleri veya görüntüleri hiç ilgilimi çekmezdi :P
     
  3. MeRciMeK
    Masum

    MeRciMeK V.I.P V.I.P

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    9.071
    Beğenileri:
    1.871
    Ödül Puanları:
    7.230
    Banka:
    427 ÇTL
    Sevgilinizden ayrılmanız çok üzücü :PAma ilginizi bu bölüme çekebilmek çok güzel :P
     
  4. patik

    patik Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    24 Aralık 2009
    Mesajlar:
    2.343
    Beğenileri:
    374
    Ödül Puanları:
    3.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Hemşire
    Yer:
    Kayseri
    Banka:
    524 ÇTL
    İki gün önce hazırını yedim, pastane yapımı, o da güzeldi...
    Teşekkürler...
     

Sayfayı Paylaş