1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Çikolatalı Terin

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve ~meLek~ tarafından 3 Ocak 2014 başlatılmıştır.

  1. ~meLek~
    Cadı

    ~meLek~ GalataSaray'ım

    Katılım:
    15 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.052
    Beğenileri:
    188
    Ödül Puanları:
    3.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci (:
    Yer:
    Napcan geLcenmi ki?
    Banka:
    109 ÇTL
    [​IMG]

    Malzemeler:

    6 Adet Yumurta (2 yumurta + 4 yumurta sarısı)
    1/2 (yarım) Su Bardağı (65 gr.) Toz Şeker
    250 Gr. Bitter Çikolata
    100 Gr. Tereyağ
    250 ml. Krema

    Yapılışı:

    Minik bir sos tenceresinde orta ateşte krema ve tereyağını ısıtın. Tereyağ eriyip krema kaynama noktasına gelince ateşten alın minik parçalara ayırdığınız çikolatayı ekleyin ve kremanın sıcaklığı ile erimesini sağlayın.


    Karışımı bir kenara alın ve arada sırada karıştırarak iyice ılınmasını sağlayın.
    4 Yumurta sarısını şeker ile birlikte şeker eriyip karışım köpük köpük oluncaya kadar 7-8 dk. mikser ile çırpın.
    Ayrı bir kapta 2 yumurtayı da 4-5 dk. mikser ile iyice köpürene kadar çırpın.
    İki -çırpılmış- yumurtalı karışımı bir kapta birleştirin ve 1-2 dk. daha çırpın.
    Yumurtalı karışıma çikolatalı karışımı ekleyin ve elinizle çok nazikçe -köpüğünü fazla söndürmeden- karıştırın.
    Yaklaşık 20x25 cm. ölçülerinde bir fırın kabına yağlı kağıt serin ve karışımı dökün.
    Kabı içi kaynar su dolu başka bir kabın içine oturtun.
    160 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 dk. pişirin.
    Fırından çıkıp ılınınca derin dondurucuya koyun ve en az 4-5 saat bekletin.
     

Sayfayı Paylaş