1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Çilek, Kayısı ve Portakal Reçeli Tarifleri

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve esmer23 tarafından 11 Haziran 2007 başlatılmıştır.

  1. esmer23

    esmer23 Katılımcı

    Katılım:
    24 Nisan 2007
    Mesajlar:
    224
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    880
    Meslek:
    henüz karar veremedim astronot olmak istiyorum :P
    Yer:
    istanbul
    Banka:
    30 ÇTL
    çilek reçeli

    Malzemeler

    1 kg çilek
    6 su bardağı şeker
    1 adet limon


    yapılışı

    Çilekleri ayıklayın ve bol suda iyice yıkayıp süzün. Tavla zarı büyüklüğünde parçalara kesin. Pişireceğiniz tencereye koyup üzerine şeker ve bir limonun suyunu ekleyin. İki saat civarında, suyunu iyice bırakana kadar bekletin. Hazırladığınız malzemeleri, tencerenin kapağını kapatıp yavaş yavaş kaynatarak, ağdalaşana kadar pişirin. Üzerinde biriken köpüğü ara sıra alın. Bir saat sonra ocağı söndürün ve ılıklaşana kadar bekletin. 1 kg çilek ve 1 kg şekerden 1.2 kg civarında reçel elde edilmesi gerekir. Reçeli yeterince pişirmezseniz sulu, çok pişirirseniz de koyu olur. Bu nedenle pişme noktasına çok dikkat etmelisiniz. Kavanozlara koyun ve buzdolabında saklayın.


    kayısı reçeli

    Malzemeler

    1 kg kayısı
    1 limon
    6 su bardağı şeker

    yapılışı

    Kayısıları ayıklayın ve bol suda iyice yıkayıp süzün ve fındık büyüklüğünde parçalara kesin. Kayısıları pişireceğiniz tencereye koyup üzerine şeker ve bir limonun suyunu ekleyin. İki saat civarında, suyunu iyice bırakana kadar bekletin. Daha sonra tencereyi ocağa alın ve kapağını kapatmadan, bir saat civarında, yavaş yavaş ağdalaşana kadar kaynatın. Ara ara köpüğünü alın. Ilıdıktan sonra kavanoza koyup buzdolabında bir ay saklayabilirsiniz.


    portakal reçeli

    Malzemeler

    3 kg portakal
    2 kg şeker
    2 adet karanfil


    yapılışı


    Portakalların kabuklarını soyun ve burukluğunu almak için, portakalları bütün olarak, bir dakika kaynar suda haşlayıp süzün. Ardından fındık büyüklüğünde parçalara doğrayın. 2,5 kg portakaldan 2 kg net, doğranmış portakal elde edilir. Üzerine 2 kg toz şeker ve iki adet karanfil koyup karıştırın. 2-3 saat civarı dinlendirerek portakalların sulanmasını sağlayın. Bir tencere içerisinde, sulanmış portakalı ocağa koyup bir taşım kaynatın. Ateşi kısın ve kapağı açık olarak hafif hafif kaynatarak 90 dakika civarı pişirin. Reçel pişerken ara sıra karıştırın ve üzerinde oluşan köpüğü alın. Pişme süresinde ağırlığının dörtte birini kaybetmesi gerekir. Reçelinizi soğuduktan sonra kavanozlara koyarak buzdolabında iki ay muhafaza edebilirsiniz.


    afiyet olsun...
     

Sayfayı Paylaş