Çilek, Kayısı ve Portakal Reçeli Tarifleri

esmer23

Katılımcı
Katılım
24 Nsn 2007
Mesajlar
226
Beğeniler
8
Yaş
35
Şehir
istanbul
#1
çilek reçeli

Malzemeler

1 kg çilek
6 su bardağı şeker
1 adet limon


yapılışı

Çilekleri ayıklayın ve bol suda iyice yıkayıp süzün. Tavla zarı büyüklüğünde parçalara kesin. Pişireceğiniz tencereye koyup üzerine şeker ve bir limonun suyunu ekleyin. İki saat civarında, suyunu iyice bırakana kadar bekletin. Hazırladığınız malzemeleri, tencerenin kapağını kapatıp yavaş yavaş kaynatarak, ağdalaşana kadar pişirin. Üzerinde biriken köpüğü ara sıra alın. Bir saat sonra ocağı söndürün ve ılıklaşana kadar bekletin. 1 kg çilek ve 1 kg şekerden 1.2 kg civarında reçel elde edilmesi gerekir. Reçeli yeterince pişirmezseniz sulu, çok pişirirseniz de koyu olur. Bu nedenle pişme noktasına çok dikkat etmelisiniz. Kavanozlara koyun ve buzdolabında saklayın.


kayısı reçeli

Malzemeler

1 kg kayısı
1 limon
6 su bardağı şeker

yapılışı

Kayısıları ayıklayın ve bol suda iyice yıkayıp süzün ve fındık büyüklüğünde parçalara kesin. Kayısıları pişireceğiniz tencereye koyup üzerine şeker ve bir limonun suyunu ekleyin. İki saat civarında, suyunu iyice bırakana kadar bekletin. Daha sonra tencereyi ocağa alın ve kapağını kapatmadan, bir saat civarında, yavaş yavaş ağdalaşana kadar kaynatın. Ara ara köpüğünü alın. Ilıdıktan sonra kavanoza koyup buzdolabında bir ay saklayabilirsiniz.


portakal reçeli

Malzemeler

3 kg portakal
2 kg şeker
2 adet karanfil


yapılışı


Portakalların kabuklarını soyun ve burukluğunu almak için, portakalları bütün olarak, bir dakika kaynar suda haşlayıp süzün. Ardından fındık büyüklüğünde parçalara doğrayın. 2,5 kg portakaldan 2 kg net, doğranmış portakal elde edilir. Üzerine 2 kg toz şeker ve iki adet karanfil koyup karıştırın. 2-3 saat civarı dinlendirerek portakalların sulanmasını sağlayın. Bir tencere içerisinde, sulanmış portakalı ocağa koyup bir taşım kaynatın. Ateşi kısın ve kapağı açık olarak hafif hafif kaynatarak 90 dakika civarı pişirin. Reçel pişerken ara sıra karıştırın ve üzerinde oluşan köpüğü alın. Pişme süresinde ağırlığının dörtte birini kaybetmesi gerekir. Reçelinizi soğuduktan sonra kavanozlara koyarak buzdolabında iki ay muhafaza edebilirsiniz.


afiyet olsun...
 

Benzer konular

Top