1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Çilekli İrmik Helvası

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Suskun tarafından 4 Haziran 2011 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL
    [​IMG]
    Çilekli irmik helvası malzemeleri

    2 su bardağı süt

    2 su bardağı taze çilek suyu

    1 su bardağı tozşeke

    1 buçuk çay bardağı irmik

    1 paket vanilya

    Kek hamuru için

    2 yumurta

    1 çay bardağı süt

    1 çay bardağı sıvıyağ

    1 buçuk su bardağı tozşeker

    2 su bardağı un

    Yarım paket kabartma tozu

    4 çorba kaşığı kakao

    Süslemek için

    Çikolata sosu

    Çilekli irmik helvası hazırlanışı

    Kek için yumurta ve tozşekerini mikserle iyice çırpın.
    Sıvıyağını ekleyip 1-2 dakika daha çırpın.
    Un, kabartmatozu ve kakaoyu eleyip karışıma ilave edin.
    Tahta kaşıkla karıştırıp yağlanmış bir fırın tepsisine dökün.
    Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.
    Fırından alıp ılınmaya bırakın.

    İrmikli tatlı için süt, taze çilek suyu,vanilya ve irmiği çırpıp bir tencereye alın.
    Kısık ateşte sürekli karıştıraraküzeri göz göz olana kadar pişirin.

    Servis kasesi ya da şekilli kek kalıbınıntabanını kek parçaları ile elinizle bastırarak şekil verin.Üzerine irmikli tatlıyı yayın.Buzdolabına alıp 2-3 saat bekletin.Çikolata sosunu gezdirip servis yapın.Çilekli irmik helvası artık hazır, afiyet olsun.
     

Sayfayı Paylaş