1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Çilekli Mereng Tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 21 Kasım 2012 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.771
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.918 ÇTL


    [​IMG]

    Malzemeler:

    2 yumurta beyazı
    100 gr toz şeker
    2 kaşık un
    1 kase ufak kesilmiş çilek

    Hazırlanışı:

    Tepsiye yağlı kağıt sererek hazırlayın. Fırını 160 dereceye ayarlayın. Yumurta beyazlarını fazla geniş olmayan bir kapta mikserle çırpmaya başlayın Kıvam almaya başlayınca toz şekerini azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin.

    Bu noktada dikkat edin.

    Şekeri katmak için acele etmeyin ,yumurta beyazları koyu kıvam almaya başlayınca şekeri azar azar ekleyin. Yumurta beyazları kar gibi olana kadar çırpmaya devam edin. Koyulaştığı anda çırpmayı bırakın. Metal kaşıkla yumurta beyazlarına unu ekleyin. Yavaş yavaş yumurta beyazına ufak parçalara ayırdığınız çilekleri ekleyin. Fazla söndürmeden katlama usulü ile karıştırın. Tepsiye yaklaşık 2 cm aralıklarla 2 tatlı kaşığı ölçüsünde mereng karışımından parçalar koyun. Yaklaşık 35-40 dk pişirin (sertleşinceye kadar) Soğumaya bırakın Üzerine pudra şekeri serperek servis edin.

    Afiyet olsun!

     

Sayfayı Paylaş