1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Çilekli Parfeli Pasta

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve DeNiZ- tarafından 16 Ağustos 2012 başlatılmıştır.

  1. DeNiZ-

    DeNiZ- Forumun Delisi =)

    Katılım:
    21 Şubat 2011
    Mesajlar:
    386
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    630
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Eskişehir
    Banka:
    0 ÇTL
    MALZEMELER:

    pandispanya için:
    4 yumurta
    3/4 su bardağı tozşeker
    1 su bardağından biraz fazla un
    yarım paket kabartma tozu
    4 yemek kaşığı su
    kelepçeli yuvarlak kek kalıbı
    kreması için:
    1 paket kremşanti (1 su bardağı soğuk süt ile çırpılmış
    1 paket çilekli veya limonlu bitkisel jöle
    15-16 adet orta boy aynı büyüklükte çilek

    [​IMG]

    YAPILIŞI:

    Pandispanya için yumurtaları tozşeker ile iyive kabarana kadar yüksek devirde çırpın.
    Unu kabartma tozu ile birlikte eleyip düşük hızda karıştırarak ekleyin.
    4 yemek kaşığı suyu azar azar ilave edip yine düşük hızda mikserle çırparak karıştırın. Yağlanmış unlanmış kelepçeli kalıba döküp ısıtılmış 150C dereceli fırında kabarıp kızarana kadar pişirin.
    Fırından alıp ılındıktan sonra kelepçesini çkarıp tekrar kullanmak üzere yıkayın.
    Bu arada kremşantiyi çırpıp dolapta bekletin. Jöleyi tarife göre hazırlayıp sertleşmeye yakın hale gelene kadar ılıtın.
    Pandispanyayı tercihen tırtıllı bıçakla ortadan ikiye kesip bir parçasını alın ve kalıbın kelepçeli kısmını tekrar takın.
    Yıkanmış ve sapları ayıklanmış çilekleri ortada ikiye bölüp kalıbın duvarları boyunca kesik yeri dışa gelecek şekilde yanyana dizin.
    Kremşantiden 3 yemek kaşığı ayırın. Jölenin 3te ikisini kremşantiye karıştırın ve kalıba çilekleri kapatacak şekilde yayın.
    Üzerine kalan jöleyi kaşıkla gezdirerek yayın. Birden dökerseniz kremşanti sert olmadığından dibe doğru akacaktır.
    Kalan pandispanyayı kremanın üzerine kapayıp ayırdığınız kremşantiyi bir sıkma torbasına koyup pastayı istediğiniz şekilde süsleyin.
    Buzdolabından 4-5 saat veya bir gece dinlendirdikten sonra servis yapın.


    Afiyet Olsun :)
     

Sayfayı Paylaş