1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Çin Böreği Tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Paradoks ~ tarafından 27 Kasım 2012 başlatılmıştır.

  1. Paradoks ~

    Paradoks ~ ... Elif ...

    Katılım:
    6 Eylül 2011
    Mesajlar:
    4.006
    Beğenileri:
    71
    Ödül Puanları:
    2.980
    Meslek:
    Yazılım mühendisi
    Yer:
    Konya
    Banka:
    114 ÇTL
    [​IMG]

    Malzemeler,

    1 adet havuç

    1 adet orta boy soğan

    10 adet taze fasulye

    2 diş sarımsak

    1 adet tatlı kırmızı biber

    1 adet çarliston biber

    1 adet pırasa

    1 Türk kahvesi fincanı soya sosu

    1 adet yumurta

    1 adet yufka

    Damak tadınıza göre tuz

    3 yemek kaşığı sıvıyağ

    Kızartmak için sıvıyağ

    Hazırlanışı,

    Soğan, taze fasulye, sarımsak, havuç, pırasa ve biberleri incecik doğrayın.

    Tavaya 3 yemek kaşığı sıvıyağı alıp kızdırın.

    Doğradığınız sebzeleri tavaya alıp rengi hafif değişene kadar kavurun.

    Tuz ve soya sosunu ilave edip kısık ateşte sebzeler suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.

    Pişen sebzeleri ocaktan indirip soğuması için kenarda bekletin.

    Yufkayı düz bir zemine serip 12 üçgen parçaya kesin.

    Her bir yufkanın içine soğumuş sebze harcı sürüp sarın.

    Kızartma yağını kızdırın.

    Kâsede yumurtayı iyice çırpın.

    Börekleri yumurtaya batırıp kızgın yağda iki tarafını da kızartın.

    Sıcak servis yapın.

    Afiyet olsun.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 15 Mayıs 2015

Sayfayı Paylaş