Çin Usulü Dana Yahni (4 Kişilik)

arz-ı hal

şşşşştttttttt
Özel üye
Katılım
29 Ksm 2011
Mesajlar
11,740
Beğeniler
559
Şehir
Beşitaş'ın tam ortası
#1
MALZEMELER
300 gr Dana Eti
2 Soğan
3 Sivribiber
1 Havuç
2 Diş Sarımsak
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
2 Çorba Kaşığı Soya Fasulyesi
2 Çorba Kaşığı Soya Sosu
2 Kahve Fincanı Sıcak Su


HAZIRLANIŞI
Dana etini şeritler halinde kesin. Soğanları soyup iri parçalar halinde doğrayın. Biberleri temizleyip çekirdeklerini ayıklayın. Havuç ve sarımsağı iri iri kıyın.
Sıvıyağı teflon tavada kızdırın. Eti ilave edip rengi değişinceye kadar kavurun. Soğan, havuç, biber, sarımsak ve soya fasulyesini ekleyin. Sürekli karıştırarak birkaç dakika pişirin.
Sıcak su ve soya fasulyesini ilave edip sebzeler diri kalacak şekilde birkaç dakika daha karıştırarak pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
 

Benzer konular

Top