1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Çin Yemekleri - Dünya Mutfağı

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 11 Ocak 2012 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    Çin Yemekleri - Dünya Mutfağı

    ÇİN USULÜ KIZARMIŞ PİLAV


    • 600 gr basmati pirinç
    • 150 gr mantar
    • 2-3 adet havuç
    • 3 diş sarımsak
    • 300 gr ayıklanmış balık
    • 50 gr taze zencefil
    • 1 su bardağı konserve bezelye
    • 1 su bardağı sıvıyağ
    • 4 adet yumurta
    • 5 çorba kaşığı pirinç sirkesi
    • 200 gr taze soğan
    • Yeteri kadar tuz


    Pirinci tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin. Diri kalacak şekilde haşlayıp süzün ve demlenmeye bırakın. Mantar, havuç, zencefil ve balıkları temizleyip kıyın. Bezelyenin suyunu süzün, sarımsakları ezin. Sıvıyağı tencerede kızdırıp sırasıyla mantar, havuç, zencefil, balık, bezelye ve sarımsağı ekleyerek kavurun. Yumurtaları ve sirkeyi ayrı bir kapta çırpın ve tavada kızartın. Hazırladığınız sebzeli karışıma ekleyin. Demlendirdiğiniz pilavı da ilave edip birkaç dakika kavurun. Taze soğanların yeşil kısımlarını incecik kıyıp pilava ilave edin ve ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın.
     
  2. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    ŞAVARMA


    • 3 parça tavuk göğsü
    • Kişi sayısı kadar yuvarlak taş fırın ekmeği
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 2 yemek kaşığı biber salçası
    • 1 kase yoğurt
    • 1 yemek kaşığı mayonez
    • 1 diş sarımsak
    • Biraz nane. pulbiber
    • Tuz


    Tavuk göğüslerini tencereye koyun ve iyice haşlayın. Tavuklar haşlanırken bir tavada salçalı sosunuzu hazırlayın, yani yağınızın tamamını tavaya koyun, salçanızı ve dilediğiniz kadar da pulbiberinizi ekleyin, hafif kavurun lütfen yakmayın. Ayrıca kasedeki yoğurdunuza mayonez, sarımsak, nane, tuz ilave edin ve ikinci sosunuzu da hazırlayın. Haşlanmış olan tavuklarınızı sudan çıkarın ve soğuduktan sonra dilimleyin. Teflon bir tencereye dilimlediğiniz tavuk parçalarını koyun kısık ateşte arasıra karıştırarak kızarmasını sağlayın. Bu işlem sırasında kesinlikle yağ koymayın. Ekmeğinizin içini açın hazırladığınız salçalı sostan dilediğiniz kadar sürün ve tavukları da koyun. Eğer mikro dalga fırınınız varsa ona koyup ekmeği yumuşayacak şekilde ısıtın. Fırınınız yoksa tavukları pişirdiğiniz tencereye tavukların üzerine koyun ve ekmeğinizi hem yumuşatın hem de ısıtın. Bu işlemden sonra ekmeğinize yoğurtlu sosunuzdan sürün ve yiyin.
     
  3. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    SEBZELİ YASEMİN PİLAVI


    • 1 paket Sebzeli “Çiftlik” Pilav Harcı
    • 2 yemek kaşığı soya sos
    • 2 su bardağı yasemin pirinci
    • 4 su bardağı sıcak su
    • 1 yemek kaşığı susam yağı
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı


    Yasemin pirinci kısık ateşte susam ve zeytinyağında çok karıştırmadan kavrulur.
    Sırasıyla pilav harcı,soya sos ve su ilave edilerek pirinçler açılana kadar kısık ateşte pişirilir.
     
  4. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    TAVUKLU NOODLE


    • 300 gram tavuk eti
    • 2 adet taze soğan
    • 1 adet havuç
    • 100 gram brokoli
    • Yarım çay bardağı sıvı yağ
    • 1 kase noodle
    • 2 çay bardağı soya sosu


    Doğranmış tavuk etlerininin iki yüzünü 4'er dakika yağda pişirin. Üzerine kıyılmış taze soğan, brokoli ve doğranmış havucu koyup kavurun. Bir tencereye 2 su bardağı su koyup kaynatın. İçine noodlları koyup 5 dakika kaynatın ve süzün. Tavada kavurduğunuz tavuklu sebzelerin içine ilave edin. Beraber pişirip servis tabağına alın, üzerine soya sosu koyup servis yapın.
     
  5. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    PEKİN USULÜ TAVUK SOTE


    • 4 tavuğun göğüs kısımları (kemikleri çıkarılmış)
    • 1 kahve kaşığı zencefil (istenirse)
    • 1+1/2 tatlı kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı karabiber
    • 1 çorba kaşığı mısır nişastası
    • 1 çorba kaşığı tereyağ
    • 2 çorba kaşığı rafine yağ
    • 1 küçük dolmalık kırmızı biber (çekirdekleri temizlenip, 1 sm uzunluğunda parçalara doğranmış)
    • 1 küçük salatalık (kabuğu soyulmuş, 2'ye bölünüp 1 sm uzunluğunda parçalara doğranmış)


    Sosu:


    • 1/2 su bardağından biraz az tavuk suyu
    • 15 gr (1 çorba kaşığı) tereyağı
    • 1 çorba kaşığı mısır nişastası (4 çorba kaşığı suda eritilmiş)
    • 125 gr (1/2 su bardağı) krema

    Tavuk etlerini bir tezgahta keskin bir bıçakla küçük kuşbaşı parçalara doğrayınız. Zencefil (istenirse), tuz, biber ve mısır nişastasıyla ovup, bir kenara bırakınız.
    Büyük bir tavaya tereyağı ve rafine yağı koyup, orta ateşe oturtunuz. Yağ kızınca tavuk parçalarını ekleyip, karıştırarak 30 saniye kızartınız. Dolmalık kırmızı biber ve salatalık parçalarını ekleyip, karıştırarak 2 dakika kızartınız. Tavayı ateşten alıp, bir kenara bırakınız.
    Sosu hazırlamak için, tavuk suyunu küçük bir tencerede orta ateşte kaynatınız. Tereyağı katıp, tereyağ eriyinceye kadar kaynatınız. Ateşi iyice kısıp, mısır nişastasını sürekli karıştırarak ekleyiniz. Sosu 2 dakika, koyulaşmcaya kadar ağır ateşte pişiriniz. Kremayı katıp iyice karıştırdıktan sonra, tencereyi ateşten alıp sosu tavuk parçalarının bulunduğu tavaya dökünüz. Tavayı orta ateşe oturtup, karışımı 2 dakika daha pişiriniz (bu arada eti ve sebzeleri iyice, sosla karıştırınız). Tavayı ateşten alıp, karışımı ısıtılmış bir servis tabağına aktararak servis ediniz.
     
  6. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    ÇİN BÖREĞİ (TAVUK)


    • 1 adet orta boy pırasa
    • 1 adet orta boy soğan
    • 1 su bardağı ince kıyılmış lahana
    • yarım adet tavuk göğsü
    • 4 çorba kaşığı soya sosu
    • karabiber
    • 1 adet yufka
    • 1 adet yumurta akı
    • kızarmak için sıvıyağ


    Önce pırasa ve soğanı ayıklayın. Her 2 sebzzeyi, tavuk etini, beyaz lahanayı ince kıyın. Bir tavada 5-6 çorba kaşığı sıvıyağı harlı ateşte kızdırın. Tavuk eti ve sebzeleri birkaç dakika sık sık karıştırarak diri kalacak biçimde kavuru. Soya sosunun yarısını ve biberi üzerine döküp karıştırın ve tavayı ateşten alın. Yufkayı büyükçe üçgenler halinde kesin, içlerine hazırladığınız harcı koyup, 2 parmak eninde olacak şekilde sarın. Çırpılmış yumurta akına batırarak uçlarını yapıştırın. Börekleri kızgın yağa atın sarı renkte kızartın, verevine ikiye kesip tabaklara dizin. Kalan 2 çorba kaşığı soya sosunu üzerine dökerek servis yapın.
     
  7. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    ÇİN USULÜ TAVUK

    MALZEMELER


    • 3 adet ayıklanmış tavuk gögsü
    • 2-3 adet orta boy havuç
    • 2-3 adet yeşil biber
    • 250 gr mantar
    • soya sosu
    • tuz
    • karabiber
    • 2-3 diş sarımsak
    • zeytinyağı
    • 3-4 kaşık nişasta


    HAZIRLANIŞI
    Tavukları şerit olarak uzun uzun doğrayın, nişastaya bulayın. (nişasta tavuğun suyunu salmasına engel oluyor) Yüksek ateşte içine bir miktar zeytinyağı koyduğunuz geniş bir tava içerisinde tavukları pişirin. Ayrı bir yerde şerit olarak doğranmış havuçları, biberleri ve ikiye bölünmüş mantarları kavurun. Tavuklarla karıştırıp üzerine soya sosu, sarımsak, yeterince tuz ve karabiber ekleyip bir kaç dakika daha tavada çevirin.
     
  8. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    ÇİN ÜSULU LEVREK


    • 2 adet deniz levreği
    • 1 çorba kaşığı soya sos (Marinasyon)
    • 1 çay kaşığı toz zencefil (Marinasyon)
    • 1 çorba kaşığı susam kaşığı (Marinasyon)
    • 2 çorba kaşığı tereyağı (Sos)
    • 1 çorba kaşığı susam (Sos)
    • 1 çay kaşığı toz zencefil (Sos)
    • 1 çorba kaşığı soya sos (Sos)
    • 1 çorba kaşığı limon suyu (Sos)
    • 1 çay kaşığı mısır unu (Sos)
    • 1 çay bardağı su (Sos)
    • 4 adet taze soğan (ince dilimlenmiş) (Sos)
    • 2 diş ezilmiş sarımsak (Sos)

    Balıkların her iki tarafına çizik atın.
    Marinasyon için tüm marinasyon malzemelerini karıştırın.
    Marinasyonu balıkların üzerine dökün,yarıkların içine girdiğinden emin olun.
    Oda sıcaklığında ağzı açık bir şekilde 1 saat bekletin.
    Fırını 200 dereceye ayarlayın.
    Tavada tereyağını eritin.Susam,zencefil ve sarımsağı altın sarısı bir renk alıncaya kadar kavurun.
    Ardından susamlara soya sos,limon suyu,mısır unu,su ve taze soğanları ilave ederek kısık ateşte kıvam alıncaya kadar pişirin.
    Fırın tepsisine balıkları yerleştirin ve 200 derece de 15 dakika pişirin.
    Balıktan çıkan pişme suyunu sosun içine karıştırın.
    Sosla birlikte servis edin.
     
  9. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    MOO GOO GAİ PAN (Mantarlı Tavuk)


    • 2 adet derisiz tavuk göğsü
    • 4 çorba kaşığı soya sos (Marinasyon)
    • 1 çorba kaşığı pirinç sirkesi (Marinasyon)
    • 1 çay kaşığı susam yağı (Marinasyon)
    • 1 çorba kaşığı mısır unu (Marinasyon)
    • 10 adet kültür mantarı (4'e kesilmiş (Marinasyon)
    • 100 gr soya filizi ( Marinasyon)
    • 10 adet kestane (pişmiş ve 2'ye kesilmiş (Marinasyon)
    • 1 diş sarımsak (dövülmüş (Marinasyon)
    • 1/2 adet Knorr Tavuk Suyu (Sos)
    • 1 çay kaşığı şeker (Sos)
    • 1.5 çorbakaşığı mısır unu (Sos)
    • 300 ml su (Sos)

    Marinasyon için ilk 4 malzemeyi karıştırın. Şerit doğradığınız tavukları marinasyona ilave edin. 15 dakika marine edin.
    Sos için tüm sos malzemelerini kısık ateşte kıvam alıncaya pişirin.
    Tavayı iyice kızdırın 2 çorba kaşığı ayçiçek yağını ilave edin.
    Tavukları marinasyondan çıkarın ve çok hızlı bir şekilde soteleyin.Tavukları bir tabağa çıkarın ve 1 çorba kaşığı yağ daha ilave edip mantarı, kestaneyi, sarımsağı ve son olarak soya filizini yaklaşık 2 dakika soteleyin.
    Son olarak tavukları ilave edin ve 1 dakika daha yüksek ateşte çevirin.
    Kıvamlı sosu tavukların üzerine dökün ve 1 dakika pişirerek servis edin.
     
  10. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    BAHARATLI TAVUK KANATLARI


    • 12 adet tavuk kanadı
    • 400 gr kestane unu
    • 500 ml fındık yağı
    • 1/2 çorba kaşığı zencefil
    • 1 çay bardağı soya sos
    • 1/2 çay bardağı pirinç sirkesi
    • 1/2 çay kaşığı pul biber
    • 1 çay kaşığı yeni bahar
    • 1/2 çay kaşığı kimyon

    Un, yağ ve tavuk dışındaki tüm malzemeleri karıştırın.
    Tavukları karışıma ilave edin ve en az 1 saat buzdolabında marine edin.
    Tavukları süzdürün ve kestane ununa bulayın.
    Fındık yağında kanatlar renk değiştirene kadar kızarttıktan sonra kağıt havluya çıkartın.
     

Sayfayı Paylaş