1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Çintemani formlu pilav

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 8 Ocak 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    MALZEMELER
    3 yemek tarifinin birleşiminden oluşmaktadır.


    l.Safranlı Pilav

    MALZEMESİ :
    1 çay bardağı pirinç
    1 tane tavuk budu
    1 yemek kaşığı nohut
    1 tatlı kaşığı çekirdeksiz san üzüm
    1 tane kayısı
    1 tane küçük soğan
    1 gr safran
    Dolmalık fıstık (1 tatlı kaşığı)
    Badem (1 yemek kaşığı)
    3-4 tane top karabiber
    3-4 tane top yenibahar
    2 kaşık tereyağı
    0,5 çay kaşığı toz zencefil
    Süsleme için kiraz domates

    HAZIRLANIŞI
    Tavuk budu haşlanır didiklenir. Top karabiber ve yenibahar havanda iri bir şekilde parçalanır. Tavuğun üstüne eklenir. Soğan küp doğranır. Kayısı minik doğranır. Tereyağında soğan pembeleşir. Üstüne kayısı, üzüm, nohut (nohut bir gece suda bekletilir ve kabuğu soyulur) eklenir. Tavuk da konur. 1 saat kaynar suda bekleyen pirinç da ilave edilir. 1,5 çay bardağı kaynar tavuk suyuna safran eklenir. Pilav pişirilir. En son 0,5 çay kaşığı toz zencefil, kavrulmuş badem ve fıstık eklenir. Demlendirilir.


    2. Domatesli Pilav :

    MALZEMESİ :
    1 çay bardağı Amerikan Pirinç
    1 tane tavuk budu
    2 adet domates
    0,5 yemek kaşığı salça
    1 tane kırmızı biber
    4-5 adet tane karabiber
    4-5 adet tane yenibahar
    1 adet küçük soğan
    2 yemek kaşığı tereyağı

    HAZIRLANIŞI :
    Tavuk haşlanır ve didiklenir. Üzerine yenibahar, karabiber (parçalanmış) ilave edilir.
    Küp doğranmış soğan tereyağında pembeleştirilir. Kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domatesler, salça, küp doğranmış kırmızı biberler eklenir. Tavuklar ilave edilir. Pirinç de üzerine konur. 1 çay bardağı kaynar tavuk suyu ilave edilir. Pişirilip, demlendirilir.



    3. Sebzeli Pilav :

    MALZEMESİ :
    1 çay bardağı Amerikan Pirnici
    1 tane tavuk budu
    3-4 tane karabiber
    3-4 tane top yenibahar
    1 yemek kaşığı iç bakla
    1 yemek kaşığı bezelye
    1 yemek kaşığı şam fıstığı
    1 yemek kaşığı kuru nane
    2 yemek kaşığı tereyağ
    5-6 dal dereotu
    1 tane küçük kuru soğan

    HAZIRLANIŞI :
    Tavuk haşlanır, didiklenir, parçalanmış yenibahar ve karabiber eklenir. Küp doğranmış soğan tereyağında kavrulur. İç bakla yarı haşlanır. Kabuğu soyulur. Bezelye de yarı haşlanır. İç bakla, bezelye ve tavuk soğanın üzerine eklenir. Süzülmüş pirinçler de eklenir. 1,5 çay bardağı kaynar tavuk suyu eklenir. Pişirilir, doğranmış dereotu eklenir ve demlendirilir.
    Üç çeşit pilav dinlendikten sonra, servis tabağına 1 küçük kase safranlı pilav alınır. Ters çevrilir. Aynı şekilde domatesli pilavdan alınır, ters çevrilir. Sebzeli pilavdan da alınır. Ters çevrilir. Domatesli pilav kiraz domates ile, safranlı pilav haşlanmış nohut ile, sebzeli pilav haşlanmış bezelye ile süslenir. Üzüm hoşafı ile servis yapılır.
     

Sayfayı Paylaş