1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Çıtır Bir Lezzet

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Çağlayağmur tarafından 23 Ekim 2013 başlatılmıştır.

  1. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.094
    Beğenileri:
    4.419
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    813 ÇTL
    [​IMG]
    • 1 su bardağı su
    • 2 çorba kaşığı esmer şeker
    • 1/2 çay kaşığı tuz
    • 85 gr margarin veya tereyağ
    • 1 su bardağı un
    • 2 yumurta
    • 1/2 çay kaşığı vanilya

    Üzeri için,

    • Tarçın ve pudra şekeri



    [​IMG]

    Hazırlanışı

    Öncelikle su,yağ,tuz,şeker,vanilya bir tencere kaynama kıvamına getirilir. Kaynama başlayınca üzerine un eklenir. Hamur tencereden ayrılana kadar ve pürüzsüz olana kadar karıştırılır. Pişme işlemi bittikten sonra soğuması için bırakılır. Soğuduktan sonra teker teker yumurtalar eklenir. Bütün bu işlemler tamamlandıktan sonra hamurumuz hazır demektir. Hamuru sağlam bir torbaya veya krema torbasına alıyoruz. Torbanın ucunu keserek kızgın yağa hamurları sıkmaya başlıyoruz.
    Kızaran çıtırlar kağıt havlu üzerine alınıp üzerlerine pudra şekeri ve tarçın eklenerek servise alıyoruz.
     

Sayfayı Paylaş